Redactie - 25 oktober 2011

Bull lanceert nieuwe adviesdienst voor optimalisatie infrastructuur


Bull lanceert een nieuwe dienst in Nederland, waarmee grootzakelijke klanten snel inzicht krijgen in de actuele status en de toekomstmogelijkheden van hun infrastructuur. De dienstverlening is gebaseerd op de bewezen methodologie van het toonaangevende Amerikaanse consultingbureau GlassHouse Technologies waarmee Bull een strategische samenwerking heeft.

Veel grote bedrijven worstelen met de vraag hoe zij moeten inspelen op ontwikkelingen als virtualisatie, cloud computing en de toenemende vraag naar opslagcapaciteit. Zij hebben moeite om vast te stellen hoe hun infrastructuur er exact uitziet en hoe zij deze geschikt moeten maken voor de toekomst. Bull speelt hier met de methodologie van GlassHouse Technologies op in.

De aanpak van GlassHouse richt zich op het maken van een QuickScan op basis van een set vragenlijsten die Bull samen met de klant invult. De uitkomst van de vragenlijsten leidt tot een praktische rapportage. Deze geeft onder andere antwoord op de vraag aan welke toekomstige eisen de infrastructuur moet voldoen. Bull assisteert klanten vervolgens bij het in kaart brengen van eisen, kosten en risico’s van wijzigingen.

Een belangrijk kenmerk van de methodologie is de mogelijkheid om de bestaande situatie te vergelijken met de behoeften en wensen van de klant voor de toekomst. Daarnaast biedt de methodologie benchmarkinformatie op basis van een database met kengetallen van bedrijven in dezelfde sector en met ongeveer dezelfde omvang.

“Met deze nieuwe adviesdienst voorziet Bull in een grote behoefte onder klanten en prospects”, zegt Robert Schendstok, Senior Advisor bij Bull Nederland. “Veel bedrijven zien door de bomen het bos niet meer en vragen zich af hoe ze zich moeten voorbereiden op de toekomst. Met de QuickScan op basis van de GlassHouse-methodologie bieden we in korte tijd antwoord op die vraag. Dat biedt organisaties rust.”