Redactie - 20 oktober 2011

Ministerie van Defensie kiest voor BPM/SOA-suite van Cordys


Cordys, leverancier van software voor het innoveren van bedrijfsprocessen, is door het ministerie van Defensie uitgekozen voor het leveren van BPM/SOA-software. De keuze voor het Cordys Business Operations Platform (BOP) volgt uit een uitgebreid Europees aanbestedingstraject.

Om alle bedrijfsprocessen aan te sturen, gebruikt het ministerie van Defensie verschillende IT-oplossingen. Deze oplossingen bestaan uit ruim 3000 applicaties die de operaties binnen het ministerie ondersteunen. Om sneller in te kunnen spelen op veranderende behoeften van krijgsmacht onderdelen en eindgebruikers, is er behoefte aan hogere mate van flexibiliteit op IT-gebied en het reduceren van de kosten die gepaard gaan met het doorvoeren van veranderingen in processen.

Het ministerie van Defensie gaat het Cordys Business Operations Platform inzetten voor het stroomlijnen en verbeteren van een groot aantal operationele processen waaronder de processen uit de functiegebieden operatiën, personeel, materieel-logistiek en financiën.
 
Adriaan Blankenstein, Commandant Bedrijfsgroep IVENT bij het ministerie van Defensie: “In plaats van een diversiteit aan oplossingen willen we eenduidigheid. Met Cordys orkestreren we alle oplossingen en processen die wij nodig hebben via één geïntegreerd platform. De Cordys-software is zeer geschikt om bestaande applicaties te integreren, nieuwe applicaties te bouwen en bestaande applicaties te saneren. Hiermee is eenvoud en beheersbaarheid gegarandeerd en kunnen wij onze bedrijfsprocessen beheren, monitoren en optimaliseren.”