Redactie - 20 oktober 2011

Ericsson boekt 17 procent omzetgroei in derde kwartaal


Ericsson heeft het derde kwartaal van 2011 afgesloten met een omzet van 55,5 miljard Zweedse kronen (608 miljoen euro). Dit is een stijging van 17 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2010. Deze stijging is onder andere te danken aan een groeiende vraag naar apparatuur voor mobiel breedband en een toename van de omzet uit services. De nettowinst bedroeg 3,8 miljard Zweedse kronen. In het derde kwartaal van 2010 was dit 3,6 miljard.

De omzet uit de Networks-divisie groeide naar 32,5 miljard Zweedse kronen, een stijging van 25 procent ten opzichte van vorig jaar. Global Services groeide 7 procent en realiseerde een omzet van 20,4 miljard.

Hans Vestberg, President en CEO van Ericsson: "De toegenomen wereldwijde smartphone-penetratie, de komst van nieuwe apparaten en de introductie van gedifferentieerde prijsstellingen, zorgen ervoor dat mobiel dataverkeer blijft groeien”. Ericsson verwacht dat er eind van dit jaar bijna een miljard mobiele breedband abonnementen afgesloten zijn en dat dit verder uit zal groeien naar circa vijf miljard in 2016.