SAS sluit overeenkomst met Dátaccent voor het leveren van Information Management oplossingen
20-10-2011
Deel dit artikel:

SAS sluit overeenkomst met Dátaccent voor het leveren van Information Management oplossingen


SAS, leverancier van Business Analytics-oplossingen, heeft een samenwerkingsverband gesloten met Dátaccent, een Nederlandse IT service provider. SAS en Dátaccent gaan samenwerken aan een groot aantal information management-projecten in Nederland, België en Duitsland.

Met deze samenwerking reageren SAS en Dátaccent op de trend dat klanten hun focus verleggen van het beheer van database-systemen naar de grote hoeveelheid gegevens die door dergelijke systemen worden verwerkt. Experts van Dátaccent ondersteunen klanten bij het kiezen van de juiste data warehousing- en business intelligence-oplossingen. Tevens voorzien zij in diensten op het gebied van information management, zoals data-governance, datakwaliteit en data-integratie.

"Onze klanten vragen ons steeds vaker of we hen kunnen helpen de kwaliteit en beleid ten aanzien van hun bedrijfsgegevens te verbeteren. Dit geldt in het bijzonder voor onze klanten in de bank- en de verzekeringsbranche in het licht van Basel- en de Solvency regelgeving maar ook voor onze klanten in de zorg en bij de overheid", zegt Jos Struik, directeur van Dátaccent. "We waren op zoek naar een leverancier met een succesvol track record in deze specifieke markten. We zijn erg onder de indruk van de volledigheid en flexibiliteit van het SAS Information Management-platform. De datakwaliteitdiensten van SAS-dochter Dataflux zijn een belangrijk speerpunt in het aanbod aan onze klanten”

Dátaccent zal SAS Information Management inzetten voor data management-projecten en zo onder andere banken en verzekeraars ondersteunen bij hun data governance-verplichtingen. Een belangrijke reden voor deze samenwerking is het complementaire aanbod van de mogelijkheden op het SAS-platform om data governance business-regels te ontwerpen en te beheren en de ervaring die Dátaccent heeft met de implementatie van datadiensten.

"SAS werkt intensief samen met banken en verzekeraars om hen te ondersteunen bij het voldoen aan geldende regelgeving", aldus Onno de Vrij (foto), Business Solution Manager bij SAS Nederland. "Een groot aantal Europese verzekeraars gebruikt datakwaliteitdiensten van SAS om gegevens geschikt te maken voor de Solvency II-regelgeving. Datakwaliteit staat aan de basis van Solvency II omdat risicomodellen in de verzekeringsbranche moeten werken met accurate, complete en juiste gegevens om er op te kunnen vertrouwen dat ze de juiste resultaten presenteren.  Dátaccent is een partner met consulting- en implementatieservices die perfect aansluiten bij onze doelstellingen."
 

Terug naar nieuws overzicht