IT-dienstverlener experimenteert met verdienmodel: No business, No pay
17-10-2011
Deel dit artikel:

IT-dienstverlener experimenteert met verdienmodel: No business, No pay


IT-dienstverlener COOLProfs introduceert een nieuw financieringsmodel om innovatieve ondernemers te ondersteunen bij het uitbouwen van hun bedrijfsactiviteiten, terwijl de kosten in de hand worden gehouden. COOLProfs ontwikkelt bedrijfskritische systemen, waarbij de beloning die COOLProfs ontvangt afhankelijk wordt gemaakt van het bedrijfsresultaat dat wordt geboekt met het systeem.

Doorgaans bedient COOLProfs haar klantenkring, die voornamelijk bestaat uit grote ondernemingen, op basis van het fixed price-fixed date-principe. Omdat kleinere bedrijven over het algemeen wat minder liquide middelen hebben, is het voor hen ondoenlijk op voorhand geld vrij te maken voor een nieuw IT-systeem. Een goed IT-systeem dat de bedrijfsprocessen ondersteunt, kan echter voor onderscheidend vermogen zorgen en cruciaal zijn voor het welslagen van de uitbreidingsplannen van een bedrijf.

Banken zijn momenteel terughoudend en kritisch bij het verstrekken van financieringen. Hierdoor ervaren veel ondernemingen problemen bij (her)financiering. Tegelijkertijd zijn er genoeg bedrijven die juist in onzekere tijden volop kansen zien en willen investeren om hun prestaties uit te bouwen. COOLProfs springt in dit gat door IT-systemen te bouwen, waarbij de beloning afhankelijk is gemaakt van het rendement dat het systeem in de toekomst oplevert.

Michael ten Wolde is zo´n ondernemer waarmee COOLProfs een dergelijk partnerschap is aangegaan. Ten Wolde richtte het bedrijf Nodazzle op om een vernieuwend noodverlichtingsysteem in de markt te zetten. Ten Wolde  is enthousiast over de samenwerking met COOLProfs: ´Ik ben Nodazzle gestart met alleen een goed idee Ik had nauwelijks financiële middelen. Dankzij het partnership heb ik nu wel een IT-systeem dat de ruggengraat vormt van Nodazzle. Met het systeem kunnen we alle processen binnen het bedrijf monitoren en bijsturen.’ Na een succesvolle lancering in Nederland eerder dit jaar, hoopt Nodazzle binnenkort ook andere Europese landen te gaan veroveren.

Eric ten Harkel, directeur van COOLProfs: ‘Wij geloven in mensen die ergens voor staan, visie hebben en gedreven zijn. Door hoogwaardige IT-systemen ook binnen het bereik van kleinere ondernemingen te brengen, vergroten we de kans op succes. Los hiervan is het sowieso prettig werken als er wederzijds vertrouwen is en je samen hetzelfde doel nastreeft.’
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Financieel