Redactie - 13 oktober 2011

BlackBerrydiensten werken weer wereldwijd


De BlackBerrydiensten werken weer wereldwijd. Dat zei topman Mike Lazaridis van fabrikant Research in Motion (RIM) vandaag tijdens een persconferentie. 'We nemen onmiddellijk daadkrachtige maatregelen om te voorkomen dat deze problemen zich nog eens voordoen', zei Lazaridis.

De eerste storing ontstond maandag als gevolg van problemen met een server van RIM voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika. RIM meldde dinsdagochtend dat de storing was verholpen, maar rond het middaguur was het opnieuw raak.

De problemen deden zich voor bij BlackBerry Messenger, het zogenoemde pingen, waarbij gebruikers elkaar gratis berichten kunnen sturen. Wereldwijd maken miljoenen mensen gebruik van de dienst. Verder konden sommige gebruikers geen e-mails ontvangen en versturen of lag het internet er helemaal uit. De storing breidde zich bovendien uit naar India, Zuid-Amerika en Noord-Amerika.

Volgens RIM was een defect in het Europese netwerk de oorzaak van de storing. Doordat ook een back-upsysteem dienst weigerde, ontstond een soort stuwmeer aan niet-bezorgde berichten, dat ook in andere delen van de wereld voor vertragingen en uitval zorgde.

Lazaridis bood verder zijn excuses aan aan de BlackBerrygebruikers. Hij zei verder erg bezorgd te zijn over het vertrouwen van de consumenten in het bedrijf. 'Maar we hebben 12 jaar lang aan de BlackBerry gewerkt dus we gaan het vertrouwen van onze klanten terugwinnen'.
 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024