Redactie - 13 oktober 2011

Cisco en Citrix gaan strategische alliantie aan op gebied van desktopvirtualisatie


Cisco en Citrix Systems gaan een samenwerking aan om desktopvirtualisatie te vereenvoudigen en de acceptatie te bevorderen. Een strategische alliantie maakt het voor Cisco en Citrix mogelijk om meer innovaties door te voeren die de implementatie van virtuele desktops en applicaties vereenvoudigen. Ook zullen beide partijen werken aan de verbetering van de eindgebruikerservaringen door middel van een veilig Cisco netwerk dat geschikt is voor Citrix HDX. De organisaties zullen daarnaast verder blijven werken aan de verbetering en ontwikkeling van hun datacenteroplossingen en cloudtechnologieën om het gebruik van clouddiensten te stimuleren.

Nu de industrie zich verplaatst van het PC-tijdperk naar het cloud-tijdperk en er steeds meer mobiele werkers zijn, ontstaat de behoefte om desktops en rich media-applicaties te kunnen gebruiken vanaf elk device, overal en altijd. Organisaties schakelen daarom over op desktopvirtualisatie om dit voor gebruikers op een veilige, flexibele en kostenbesparende manier mogelijk te maken als en gecentraliseerde dienst. Innovatieve oplossingen zoals Cisco Virtualization Experience Infrastructure (VXI) met Citrix XenDesktop ondersteunen desktopvirtualisatie, networking, datacenter, multimedia en devices om klanten in de aanloop naar een algemene acceptatie van desktopvirtualisatie te ondersteunen.

Door de samenwerking wordt de expertise van Cisco’s op het gebied van networking, datacenter en endpoint devices gecombineerd met de expertise van Citrix in virtualisatie en het leveren van desktops, applicaties en data. De samenwerking is gericht op het leveren van oplossingen die het voor organisaties op een eenvoudige en kosten-efficiënte manier mogelijk maken om desktopvirtualisatie in te zetten op miljoenen PC’s, Macs, tablets, smartphones en thin clients. Daarnaast zorgt de alliantie voor datacenter-oplossingen die het voor organisaties eenvoudiger maken om de infrastructuur in te zetten die nodig is om IT als een dienst te leveren in verschillende netwerken en geografische gebieden.