Redactie - 12 oktober 2011

Hardnekkige storing BlackBerry houdt aan


De problemen die gebruikers van de BlackBerry in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, India en Zuid-Amerika ondervinden met BlackBerry Messenger en internet, zijn nog steeds niet opgelost. Dat heeft Research in Motion (RIM), de maker van BlackBerry, woensdag bekendgemaakt.

Volgens RIM wordt de storing veroorzaakt door een systeemfout. Het Canadese bedrijf is druk bezig de diensten te herstellen en biedt zijn excuses aan voor het ongemak. Het is nog niet bekend wanneer de storing is opgelost.

De eerste storing ontstond maandag als gevolg van problemen met een server van RIM voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika. De problemen deden zich voor bij BlackBerry Messenger, het zogenoemde pingen, waarbij gebruikers elkaar gratis berichten kunnen sturen. Wereldwijd maken miljoenen mensen gebruik van de dienst. Verder konden sommige gebruikers geen e-mails ontvangen en versturen of lag het internet er helemaal uit.

RIM meldde dinsdagochtend dat de storing was verholpen, maar rond het middaguur waren er opnieuw problemen met BlackBerry Messenger en internet. De problemen doen zich dit keer behalve in Europa, het Midden-Oosten en Afrika ook voor in India, Brazilië, Chili en Argentinië.

(c) ANP