Redactie - 10 oktober 2011

PinkRoccade Local Government krimpt organisatie in


De bezuinigingen binnen de (locale) overheid en de veranderende dienstverlening binnen overheidsorganisaties zijn de belangrijkste redenen voor PinkRoccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), geweest om ook de eigen organisatie eens goed tegen het licht te houden.

Zo is kritisch gekeken naar de benodigde capaciteit als naar de structuur van de organisatie. Dit heeft geresulteerd in een sterk vereenvoudigd, efficiënt organisatiemodel, met als doel om vanuit innovatie de slagkracht van het bedrijf in hoog tempo te versterken. Deze reorganisatie gaat echter wel ten koste van tien procent van het personeelsbestand. Deze inkrimping betreft alle afdelingen.

Directieteam en Raad van Advies
Om de nieuwe strategie te vertalen naar nieuw beleid, is ook een volledig nieuw directieteam geformeerd. Dit staat onder leiding van Han Knooren, algemeen directeur en Hans Bijlsma, plaatsvervangend algemeen directeur. Het nieuwe team is inmiddels operationeel. Daarnaast kent PinkRoccade Local Government voortaan een externe Raad van Advies. Deze Raad bestaat uit personen binnen de Nederlandse lokale en centrale overheid en aanpalende marktgebieden zoals de zorg. Verder blijven de Gebruikersvereniging en de Midoffice Community belangrijke klankborden voor strategische en operationele beslissingen.