Redactie - 06 oktober 2011

Symantec introduceert nieuw platform voor cloud security


Symantec laat zijn klanten en partners tijdens Vision Barcelona kennismaken met Symantec O3, een nieuw cloud security-platform dat is ontwikkeld om alle zakelijke cloud-applicaties en cloud-infrastructuren te beschermen. Symantec O3 combineert toegangscontrole, informatiebeveiliging en compliance-beheer in één enkele security-oplossing, waarmee zakelijke klanten hun interne security-beleid kunnen uitbreiden met publieke en private cloud-diensten.

Cloud computing is een van de belangrijkste IT-trends. De zakelijke adoptie van SaaS, publieke of private clouds leidt tot een aanzienlijke reductie van kosten en complexiteit. Echter, zorgen over security, compliance en vertrouwen, vormen nog steeds een aanzienlijke barrière voor adoptie. Deze nieuwe cloud-platforms zijn niet onveilig, maar gedegen security- en compliance-oplossingen voor de cloud ontbreken nog. 

Symantec O3 helpt die leegte op te vullen door een nieuw security-controlepunt in te richten dat consistente identiteits- en informatiebeveiliging binnen alle cloud-diensten toepast. Symantec O3 biedt drie belangrijke security-lagen. De toegangscontrolelaag tot de cloud maakt gebruik van een bestaande identiteitsinfrastructuur voor authenticatie en deze maakt autorisatie- en federatiediensten mogelijk. De informatie security-laag bouwt voort op Symantec’s toonaangevende DLP- en PGP-encryptietechnologieën voor het automatisch opsporen, blokkeren en encrypten van confidentiële informatie voordat deze wordt opgeslagen in de cloud. Op grond van het in lijn zijn met alle cloud traffic, voegt de Symantec O3 zichtbaarheidslaag bovendien alle cloud-gerelateerde security events samen. Dit biedt het fundament voor een allesomvattende cloud audit-oplossing.
 
Volgens een recent Symantec-onderzoek, geeft 44 procent van de CEO’s aan dat zij voorzichtig zijn als het gaat om het verplaatsen van hun bedrijfskritische applicaties naar de cloud. Zesenzeventig procent van hen geeft aan security als belangrijkste zorg te hebben.[1] Symantec O3 geeft ondernemingen het vertrouwen om sneller hun zakelijke resources naar publieke en private clouds over te brengen. “Doordat organisaties steeds meer werken met cloud-geleverde diensten, moeten ze een balans vinden tussen potentiële voordelen en de vele uitdagingen die er zijn doordat hun gevoelige informatie via steeds meer schakels loopt”, zegt Erik van Veen, Senior Manager Technical Sales Organisation bij Symantec Nederland. “Symantec O3 biedt de zichtbaarheid, controle en bescherming die organisaties nodig hebben om met een gerust hart gebruik te maken van cloud computing.”

Beschikbaarheid
Symantec O3 bevindt zich nu in een vroegtijdig betaprogramma en is naar verwachting algemeen beschikbaar in 2012.