Redactie - 28 september 2011

Jaarverslag AFAS ERP Software valt in de prijzen


Het jaarverslag van AFAS ERP Software over 2010 heeft in het 17e Scenter Jaarverslagenonderzoek de derde plaats binnen weten te slepen. AFAS deelt deze derde plek met SITA. In het Scenter Jaarverslagenonderzoek zijn de jaarverslagen van 101 Nederlandse organisaties, zowel beursgenoteerd als niet-beursgenoteerd, beoordeeld op transparantie inzake het (financiële) beleid en strategie.  

In 2007 en 2008 won AFAS de prijs voor meest transparante jaarverslag. Het jaarverslag over 2009 moest vorig jaar genoegen nemen met een vierde plaats. Met ingang van volgend jaar zal AFAS haar jaarverslag op een geheel nieuwe wijze presenteren. Over het boekjaar 2011 gaat AFAS rapporteren middels een digitaal jaarverslag, waarbij de grote hoeveelheden tekst vervangen worden door videomateriaal waarin de directie een mondelinge toelichting geeft op koers die AFAS gaat varen.  

AFAS CFO Arnold Mars is blij met het resultaat: “We mogen enorm trots zijn dat AFAS als niet-beursgenoteerd familiebedrijf dit jaar de derde prijs heeft binnengehaald. Om eerlijk te zijn, zijn we dit ook aan onze stand verplicht. Omdat we binnen de gehele organisatie met onze eigen software werken, kunnen we snel, transparant en helder rapporteren. Ons jaarverslag is dan ook elk jaar rond 4 januari klaar.”