Redactie - 20 september 2011

Imation neemt security hardware business IronKey over


Imation neemt de secure hardware storage business over van IronKey. Imation is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, dat merken en producten biedt die mensen en organisaties in staat stellen hun digitale wereld op te slaan (store), te beveiligen (protect) en te delen (connect). Ongeveer veertig medewerkers van IronKey stappen over naar Imation. Financiële details van de transactie zijn niet bekend gemaakt. Naar verwachting is de acquisitie binnen 30 dagen afgerond.

Door de overname beschikt Imation over een exclusieve licentie voor de secure storage management-software en -diensten van  IronKey en een licentie om het merk IronKey te gebruiken voor secure storage-producten. Daarnaast zal IronKey met Imation samenwerken op het gebied van zijn op cloud-technologie gebaseerde beveiligingsdiensten.

"Deze overname is een belangrijke stap binnen de strategie van Imation om te investeren in technologieën waarmee wij krachtige, veilige opslagproducten kunnen leveren aan onze klanten", zegt Mark Lucas, president en CEO van Imation Corp. "De producten van IronKey voldoen aan de hoogste beveiligingsprestatie- en privacystandaarden van het bedrijfsleven, overheidsinstellingen en het leger. Daarnaast voegen wij door de overname een op cloudgebaseerde beveiligingsoplossing toe aan ons portfolio."

"De klanten en partners van IronKey profiteren van Imation's aanwezigheid in meer dan 100 landen", zegt Arthur Wong, CEO van IronKey. "IronKey blijft oplossingen ontwikkelen voor veilige online toegang tot data door voort te bouwen op ons online cloud services security-platform. Zo zijn we in staat de gegevens van onze klanten te beschermen, waaronder ook gegevensuitwisseling via usb-sticks, software en mobiele applicaties."

De veilige opslagproducten en technologieën die overgaan naar Imation bevatten ook multifunctionele draagbare apparaten die beschikken over krachtige hardware-encryptie. IronKey secure storage-apparaten zijn goedgekeurd door het National Institute of Standards and Technology om te voldoen aan de strenge level 3 beveiligingseisen van FIPS 140-2. In combinatie met de cloudgebaseerde IronKey Enterprise Management Service kan de gegevensbeveiliging vanuit elke willekeurige locatie worden beheerd en geaudit.