Redactie - 20 september 2011

Rackspace breidt Europese aanbod uit met Hosted Virtual Desktop-platform


Rackspace Hosting introduceert vandaag zijn vernieuwde Hosted Virtual Desktop-platform in Europa. De dienst is per direct beschikbaar en biedt klanten de mogelijkheid hun virtuele desktops te hosten op een dedicated en/of cloud-gebaseerde infrastructuur. Deze kan vervolgens worden gekoppeld aan desktop-virtualisatieoplossingen van Citrix, NetApp en andere Rackspace-partners, waaronder Infosys, Point to Point, Centralis en Intrinsic Technologies.

Instant storage
Het Rackspace Hosted Virtual Desktop-platform combineert de krachtige computerplatformen van Rackspace met de schaalbare en efficiënte storage van NetApp en voorziet zo duizenden virtuele desktops snel van instant storage cloning. Door de nieuwe dienst te gebruiken om desktop-virtualisatieoplossingen zoals Citrix XenDesktop en Citrix XenApp te hosten, profiteren gebruikers van on-demand virtuele desktops en applicaties op vrijwel alle apparaten, waaronder PC's, smartphones en tablets.

"Wij zijn blij dat we door de samenwerking met de Rackspace Alliance-partners het virtual desktop-platform kunnen ondersteunen", zegt Nick Thurlow, VP EMEA Partner and Pathways van NetApp. "Rackspace heeft goed gebruikgemaakt van ons Service Provider Partner-programma om dit aanbod te kunnen ontwikkelen. Klanten profiteren nu van veel meer keuzemogelijkheden, enorme kostenbesparingen en verbeterde flexibiliteit en efficiëntie."

Brian Garvey, country manager Benelux van Rackspace: "Door virtuele desktops bij Rackspace te hosten kunnen bedrijven enorm besparen op het installeren van upgrades en installeren van nieuwe desktops. Tegelijkertijd krijgt de IT-afdeling meer tijd om aan andere kritische zaken te besteden. Door samen te werken met bijvoorbeeld Citrix en zijn netwerk van bijna 9.000 partners wereldwijd, hebben bedrijven nu altijd toegang tot de infrastructuur die ze nodig hebben. Of dit nu een dedicated omgeving is voor een virtual desktop-infrastructuur of voor shared hosted desktops."

RackConnect
Klanten hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van het hybride cloud-aanbod van Rackspace: RackConnect. Met RackConnect profiteren zij van het beste van twee werelden. Zo kunnen ze gebruikmaken van een virtual desktop-oplossing in een private cloud en in de Rackspace Cloud,waardoor ze profiteren van grote schaalbaarheid en kostenvoordelen voor cloud servers.