Redactie - 20 september 2011

Nobel integreert Nederlandse activiteiten van Pink Elephant


Nobel heeft de intentie uitgesproken om alle Nederlandse activiteiten van Pink Elephant te integreren. De integratie betreft de activiteiten die zijn ondergebracht bij de Pink Elephant onderdelen ITMS (IT Management Services), SSB-ict (services) en Education (opleiding, training en certificering van o.a. ITIL en PRINCE2). Hiermee zal Nobel haar positie als kennispartner verstevigen en zet zij de volgende stap in het realiseren van haar groeidoelstelling. De onderdelen ITMS en SSB-ict zullen volledig worden geïntegreerd in de Nobel-organisatie, het onderdeel Education zal een zelfstandige entiteit blijven en de naam Pink Elephant blijven voeren. Met de gehele transactie verwerft Pink Elephant Investments een aanzienlijk belang in Nobel.
 
Piet van Vugt, CEO van Nobel: “Sinds 2009 is Nobel een service-gedreven organisatie. De dienstverlening van Pink Elephant sluit goed aan op deze propositie en betekent voor ons een nieuwe fase in het bewerkstelligen van onze groeidoelstelling. Met de integratie van de activiteiten van Pink Elephant in Nederland krijgt Nobel ook toegang tot een wereldwijd netwerk van professionals op het gebied van management services, opleidingen en trainingen.”
 
“De integratie met Nobel is voor beide partijen een geweldige kans”, zegt Leendert van Houwelingen, algemeen directeur van Pink Elephant in Nederland. “Wij zijn momenteel met name actief als projectmanagers, programmamanagers en ICT-architecten bij de top 500-organisaties van Nederland. Nobel is met name actief in de mid-market. Samen kunnen wij nu een veel bredere markt bedienen, een breder portfolio bieden en nog meer profiteren van de ervaring en de leidende positie van Nobel als ICT-dienstverlener in deze markt.”
 
Met de integratie van deze nieuwe activiteiten groeit de Nobel-organisatie door naar ruim 365 medewerkers en een omzet van meer dan 70 miljoen op jaarbasis. Zij verwacht de transactie binnen 3 weken af te ronden. Eerder dit jaar sloot Nobel al een joint venture met Document Group Europe. Hiermee vergrootte Nobel het aanbod op het gebied van document gerelateerde ICT-diensten en producten.
 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024