Redactie - 19 september 2011

Quint Wellington Redwood komt met gecertificeerde Lean IT-trainingen


Managementadviesbureau Quint Wellington Redwood brengt vandaag als eerste in Nederland gecertificeerde Lean IT-trainingen op de markt. Lean IT is een filosofie en methode die erop gericht is verspillingen - zaken die geen toegevoegde waarde leveren - te elimineren.
 
Managing Partner Chris Bell: "Het gedachtegoed van Lean is al veelvuldig gebruikt, met name in de industrie. Pas enkele jaren geleden is het doorgedrongen tot het IT-domein. Het verschil met de industrie is dat we hier werken met mensen en niet met productie. Dat vraagt een andere benadering van Lean, terwijl de principes zoals waste-reductie, 'first time right' en het reduceren van overbodige handelingen nog steeds van toepassing zijn."

In januari 2010 is Quint rechtstreeks door APM Group geaccrediteerd als 'accredited training organisation' (ATO) voor haar ITIL- en Prince2-trainingen. De Lean IT-trainingen zijn nu aan deze accreditatie toegevoegd. Het bronmateriaal voor de training is door Quint aan APM Group ter beschikking gesteld. Inmiddels heeft Quint meer dan 250 inschrijvingen voor deze trainingen geboekt. Chris Bell hierover: "Het groot aantal inschrijvingen dat we al hebben voor Lean IT-trainingen geeft aan dat het Lean IT- gedachtegoed inmiddels in de Nederlandse markt verankerd is."