Redactie - 16 september 2011

Huawei Enterprise betreedt Europese markt


Huawei, een van ‘s werelds grootste ICT-leveranciers, investeert de komende vijf jaar fors in Europa met het opzetten van de Huawei Enterprise business unit. Huawei Enterprise claimt het alternatief te zijn voor Europese bedrijven die op zoek zijn naar open en agile IT-oplossingen om hun concurrentiepositie te versterken. Het Europese hoofdkantoor van Huawei Enterprise bevindt zich in Amsterdam. In deze specifieke business unit zijn 150 mensen werkzaam.

Mario Fan, President, Enterprise Business voor West-Europa: “De veranderingen van de IT-wereld met de opkomst van cloud computing en de convergentie van ICT heeft ons nieuwe kansen gegeven, onze groeistrategie als ICT-leverancier te verwezenlijken. De afgelopen twintig jaren heeft Huawei zich bewezen als een van de belangrijkste partijen in de carrier-markt: we zijn de grootste speler op het gebied van transmissie-apparatuur, PON en 3G, en Huawei bekleedt een top drie positie in de markt voor datacommunicatie, videoconferencing, Telepresence en enterprise communications. De komende tien jaar zal Huawei zich ontwikkelen van leverancier van communicatietechnologie naar leverancier van ICT-technologie en de enterprise business is het belangrijkste segment voor deze strategische ontwikkeling.”

Enterprise business is een van de vier business groups van Huawei, naast telecomnetwerkinfrastructuur, consumenten business en ‘other business’. Huawei Enterprise bestaat uit vijf business units: IP-oplossingen, producten voor communicatietechnologie, IT-oplossingen, een afdeling voor industriespecifieke oplossingen en een service-afdeling. Gebaseerd op deze vijf business units is Huawei nu in alle regio’s op de wereld vertegenwoordigd, om zo de ambitie te verwezenlijken een wereldwijde speler van formaat te worden op het gebied van enterprise business.

In de komende twaalf weken toont Huawei Enterprise zijn oplossingen aan bedrijven in 18 Europese steden. De aftrap is vandaag in Amsterdam. Hier worden onder meer getoond:

  • One Net – een open IP-netwerk
  • Datacenter en op cloud-gebaseerde applicaties
  • Telepresence videovergaderoplossing
  • Unified Communications voor collaboration op verschillende locaties

“De Europese regio is een belangrijke markt voor Huawei’s Enterprise divisie. Een jaar geleden zijn we hier gestart en inmiddels hebben we onze omzet verdubbeld afgelopen jaar. Dit is een bevestiging van ons commitment te voldoen aan de eisen van klanten die hun concurrentiepositie willen verbeteren met de inzet van hoogwaardige ICT-oplossingen. Sinds 2010 investeert Huawei sterk in partnerships en R&D om te anticiperen op klantbehoeftes, aldus Mario Fan, President, Enterprise Business voor West-Europa.