Redactie - 14 september 2011

OpenText neemt Operitel over


OpenText Corporation heeft de overname van Operitel Corporation bekendgemaakt, een bedrijf dat is gespecialiseerd in Learning Management Systems (LMS) en Enterprise Learning Portals. De overname breidt de oplossingen van OpenText uit met e-learningmogelijkheden. De oplossingen van Operitel bevatten social en mobile learning management en mogelijkheden die met Microsoft® SharePoint integreren.

“Gezien de hoeveelheid content- en procesmanagementoplossingen die we wereldwijd aan bedrijven leveren, is geïntegreerde e-learning nu een onderdeel van de hoogwaardige oplossing die wij bieden”, stelt John Shackleton, President en Chief Executive Officer bij OpenText. “Deze overname betekent een aanvulling en uitbreiding op de OpenText oplossingen en geeft ons de mogelijkheid om LMS-functionaliteit toe te voegen aan onze wereldwijde klantenkring.”

Met het belangrijkste product van Operitel, LearnFlexTM Learning Management System, kunnen klanten efficiënte opleidingsservices aanbieden aan hun werknemers en klanten. Met aanvullende mobiele en sociale toepassingen, breidt Operitel’s LMS technologie de beschikbare functionaliteit voor klanten van OpenText’s ECM Suite verder uit. Klanten kunnen de oplossingen van Operitel gebruiken om interne opleidingen te verzorgen, te volgen en valideren binnen hun organisaties. Deze opleidingsservices zijn vooral van belang voor tijdige naleving van organisatorische en industriespecifieke wettelijke eisen. Dit betekent een aanvulling op de sterke punten van OpenText op het gebied van compliance, information governance en records management.

LearnFlex, de oplossing die meerdere awards heeft ontvangen, is gebouwd op Microsoft®’s .NET-platform en is zowel een Microsoft Partner als een van de belangrijkste e-learning resellers van Microsoft. Operitel bouwt oplossingen die Microsoft SharePoint ondersteunen en uitbreiden. OpenText is toonaangevend in het leveren van oplossingen die geïntegreerd zijn met SharePoint en Microsoft Office. Voor SharePoint biedt OpenText BPM, applicatiebeheer en archiveringsoplossingen. Met de overname Operitel blijft OpenText zijn positie als leidende Microsoft partner en belangrijke leverancier van oplossingen die SharePoint ondersteunen en uitbreiden.

“Operitel is opgericht met als uitgangspunt de klant op de eerste plaats te zetten en zich te concentreren op innovatieve oplossingen die hoogwaardig en schaalbaar zijn”, zegt Michael Skinner, Chief Executive Office bij Operitel. “Ik ben ervan overtuigd dat de overname van Operitel door OpenText een uitstekende kans biedt om onze klanten en partners de zekerheid te bieden dat we blijven inspelen op hun behoeftes, en tegelijkertijd gebruik maken van de bijkomende voordelen van een grotere organisatie.