Redactie - 14 september 2011

Cordys geselecteerd door Fujitsu voor levering platform voor wereldwijde cloud-diensten


IT-dienstenleverancier Fujitsu kiest Cordys voor het leveren van Platform-as-a-Service-diensten (PaaS) in samenwerking met het Global Cloud Platform van Fujitsu.

De Cordys-technologie stelt Fujitsu in staat om een integratie-, proces- en applicatieplatform te bieden aan klanten en onafhankelijke softwareleveranciers. Dit gebeurt op het innovatieve wereldwijde cloud-platform van Fujitsu.

“Fujitsu investeert strategisch in cloud computing en heeft de ambitie om een toonaangevende leverancier te worden van Infrastructure-as-a-Service- en Platform-as-a-Service-diensten”, zegt Chiaki Sagawa, President van de Platform Strategy Planning Unit van Fujitsu. “De Cordys-technologie helpt ons waarde toe te voegen aan onze PaaS-diensten. We spelen in op de eisen van onze klanten die zoeken naar hoogwaardige diensten met toegevoegde waarde, die het gewone infrastructuurniveau overstijgen.”

Cordys en Fujitsu hebben een strategische OEM-overeenkomst gesloten. Die geeft Fujitsu het recht om de Cordys-producten te verkopen en te distribueren. Dat kan zowel via de cloud-datacenters van Fujitsu, als lokaal geïnstalleerd. Zo ondersteunt de overeenkomst hybride scenario’s waarbij lokale IT-omgevingen verbonden worden met de cloud.

Jan Baan, bestuursvoorzitter en oprichter van Cordys: “Wij zijn zeer verheugd dat Fujitsu Cordys heeft geselecteerd voor het versterken van zijn cloud-propositie. Het is een grote eer dat de op drie na grootste wereldwijde IT-dienstverlener ons platform heeft gekozen als OEM-component voor zo’n strategisch programma en dienstenaanbod. Wij kijken uit naar nauwe samenwerking om een succesvolle propositie voor Fujitsu-klanten te creëren.”