Redactie - 12 september 2011

SAP neemt virtualisatie specialist over


SAP neemt Right Hemisphere, producent van visualisatie-oplossingen, over. Organisaties kunnen met behulp van de technologie van Right Hemisphere in één geïntegreerde omgeving visueel door een product, onderdeel of proces en alle bijbehorende data navigeren en hierover vragen stellen. SAP maakt bovendien plannen bekend om de - met de technologie van Right Hemisphere - gevisualiseerde bedrijfsinformatie beschikbaar te maken op mobiele apparaten.

De acquisitie is geheel in lijn met de strategie van SAP om bestaande applicaties en oplossingen te completeren met innovatieve technologieën en functionaliteiten. Beide bedrijven werken al langer samen. Tal van gezamenlijke klanten maken inmiddels gebruik van de combinatie van de enterprise software van SAP en de 3D-visualisatie hiervan met behulp van de oplossingen van Right Hemisphere.

Integratie in mobility-oplossingen
SAP heeft het voornemen om de onderdelen van de visualisatietechnologie van Right Hemisphere te integreren in zijn mobiele oplossingen. Hiermee krijgen gebruikers toegang tot visuele beelden van producten op een brede reeks van mobiele apparaten. Medewerkers kunnen hiermee on-the-fly wijzigingen aanbrengen in processen en procedures. Verkoop- en klantrelatieteams zijn in staat om hun klanten vanaf iedere willekeurige locatie te voorzien van realistische beelden van de definitieve producten. Hierdoor kunnen klanten feedback geven nog vóórdat het product wordt geleverd.