Redactie - 03 september 2011

Stichting Humanitas Rotterdam kiest (e-)HRM en payrollsoftware van UNIT4


Stichting Humanitas gaat oplossingen van UNIT4 gebruiken om de hrm- en payrollactiviteiten van de gehele organisatie te verzorgen. De zorgaanbieder en welzijnsinstelling kiest voor een geïntegreerde oplossing die de financiële afdeling en P&O kan ondersteunen bij de complexe organisatie. De huidige organisatie ontstond in 2008 door een fusie van Stichting Humanitas en Stichting Humanitas Thuiszorg en Maatschappelijke Dienstverlening. De ruim 3500 werknemers zijn in de regio Rotterdam werkzaam op het gebied van ouderenzorg en -huisvesting en maatschappelijke dienstverlening.

De ondersteuning van de huidige hrm- en salarissoftware zou per 1 januari 2012 komen te vervallen. De stichting was daarom op zoek naar een partij die de grote organisatie kon ondersteunen om de salarisverwerking in huis te draaien en zo niet afhankelijk te zijn van externe partijen. Daarnaast zocht de P&O-afdeling een oplossing om gedetailleerde personeelsinformatie inzichtelijk te maken. Dit komt bijvoorbeeld tot zijn recht bij het studenten FlexBureau van Humanitas dat is opgericht om in de eigen behoefte aan tijdelijke krachten te kunnen voorzien. Hierbij worden studenten naar beschikbaarheid en competentie op verschillende plekken ingezet.

Stichting Humanitas heeft het afgelopen halfjaar meerdere leveranciers en oplossingen beoordeeld. De mogelijkheid om zowel de hrm- als payroll administratie via UNIT4 te kunnen doen en het vertrouwen dat Stichting Humanitas heeft in UNIT4 gaf de doorslag in de keuze voor de oplossingen van UNIT4.

Directeur Financiën Mario Been van Stichting Humanitas: “Humanitas heeft als stichting geen zakelijke doelstellingen maar wordt tegelijkertijd wel als bedrijf gerund. We hebben te maken met uiteenlopende bedrijfsonderdelen zoals dagelijkse zorg maar ook huisvesting en horeca. Dit maakt dat we voor ieder onderdeel de kosten en baten scherp in de gaten moeten houden. Daarnaast heeft de organisatie te maken met drie soorten cao’s onder de medewerkers, voor verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT), welzijn en kinderopvang. UNIT4 heeft ons in een intensief voortraject overtuigd dat hun software deze bijzondere situatie kan ondersteunen tegen een juiste prijs en kwaliteit verhouding.”

Op dit moment wordt de software van UNIT4 geïmplementeerd, vanaf 1 januari 2012 neemt Stichting Humanitas UNIT4 (e-)HRM & Payroll officieel in gebruik.
 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024