Mogelijk andere beveiliging overheidssites

Mogelijk andere beveiliging overheidssites

Mogelijk andere beveiliging overheidssites

02-09-2011

Mogelijk andere beveiliging overheidssites


Het is 'zonder meer een van de mogelijkheden' dat de overheid gaat kijken naar een eigen veiligheidsgarantie voor de eigen sites. Dat zei minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken vrijdag na afloop van het kabinetsberaad.

Verschillende politieke partijen willen dat het kabinet zo spoedig mogelijk duidelijkheid verschaft over de veiligheid van overheidssites en de informatie die je met de overheid uitwisselt. Dit naar aanleiding van de berichten dat er in Iran ten onrechte veiligheidscertificaten, uitgegeven door het Nederlandse bedrijf DigiNotar, zijn toegepast om internetgebruikers het idee te geven dat derden hun gegevens niet konden zien. Intussen tapte de overheid van Iran gegevens van nietsvermoedende internetters af. DigiNotar werkt ook voor de Nederlandse overheid. De zaak is nog onduidelijk, al betekent een en ander volgens Donner “niet dat er eindeloos veel verkeer helemaal verkeerd terechtkomt. De problematiek is de onzekerheid. Of die er überhaupt is, dat weet niemand.”

Maar als inderdaad uit onderzoek zou blijken dat de zekerheid inderdaad is aangetast, aldus Donner, dan moet je aan een andere verzekeraar of zekerheid denken. Misschien moet de overheid die dan zelf gaan bieden.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security