Redactie - 31 augustus 2011

Inter Access sluit eerste helft 2011 af met winst


Inter Access heeft de eerste helft van 2011 afgesloten met winst. Volgens het bedrijf is het herstel in de ICT-servicesmarkt in de Benelux duidelijk achtergebleven bij de verwachtingen. Desondanks is er bij Inter Access sprake van een aanzienlijke resultaatverbetering in vergelijking met de eerste jaarhelft van 2010. Toen boekte Inter Access een verlies.

Hans den Hartog, algemeen directeur van Inter Access: “Zoals verwacht, vertoonde de omzet met een bedrag van 42,4 miljoen euro nog wel een daling ten opzichte van de eerste helft van 2010. Dit is voor een groot deel het gevolg van het feit dat we in de loop van 2010 een aantal bedrijfsactiviteiten hebben afgestoten. De eerste helft van 2011 hebben we een EBITA van ruim een half miljoen euro en een nettowinst gerealiseerd. De winstmarges zijn nog beperkt, maar we schrijven zwarte cijfers. En dat is een enorme stap voorwaarts en geeft bovenal vertrouwen voor de toekomst. In de eerste helft van 2011 daalde het aantal eigen medewerkers nog, met name in het eerste kwartaal. De laatste maanden groeit het aantal eigen medewerkers echter weer licht. Dit is het gevolg van zowel een sterke afname van het verloop als een toenemende instroom van nieuw talent.”

Den Hartog is positief over die ontwikkeling: ”We zijn erg verheugd dat het verloop drastisch is afgenomen en de resultaten van onze toegenomen wervingsinspanningen zo positief zijn. In maart van dit jaar maakten we bekend het wervingskanaal weer volop open te zetten. Met succes, want sindsdien is het aantal sollicitanten sterk toegenomen en zien we een groeiende instroom van nieuw talent. Dit bevestigt ons in de overtuiging dat het vertrouwen in Inter Access duidelijk aan het toenemen is. In de resterende maanden van 2011 zetten we onze wervingsinspanningen onverminderd voort. Goede, gemotiveerde professionals in onze vakdisciplines, die mee willen bouwen aan het Inter Access van de toekomst, zijn van harte welkom.”
Ook commercieel is recent een aantal belangrijke successen geboekt. Naast de driejarige outsourcing van de ICT-huishouding van Boer&Croon sloot Inter Access belangrijke overeenkomsten met onder meer Logius, Medisch Centrum Alkmaar, Rabobank Groep ICT, Boskalis en een groot aantal gemeenten.

Bert van Haarlem, commercieel directeur van Inter Access: “We zitten in de afronding van een proces om de strategie en het profiel van Inter Access verder aan te scherpen. Vakinhoudelijk blijven we ons richten op zowel applicaties als infrastructuren. We zullen ons echter in toenemende mate focussen op middelgrote tot grote klanten binnen de lokale en centrale overheid, de zorg, financiële dienstverlening en zakelijke dienstverlening. Wij denken daarbij aan klanten met  een sterke aanwezigheid in Nederland, die graag zakendoen met een lokale dienstverlener die snel schakelt, hun sector kent en in staat is pragmatische oplossingen met de nieuwste technologie te bieden op het gebied van bedrijfsvoering, samenwerking en klantinteractie.”
De aanscherping van de strategie en positionering zal aan het eind van het derde kwartaal 2011 zijn afgerond.