IT management vindt dat IT-omgeving complexer wordt
30-08-2011
Deel dit artikel:

IT management vindt dat IT-omgeving complexer wordt


82% van de IT-executives vindt dat IT-omgevingen steeds complexer worden. Dit blijkt uit een onderzoek dat IT-detacheerder neomax heeft gehouden onder 255 IT-executives. De opkomst van de cloud, maar ook van smartphones en tablets spelen een belangrijke rol in deze ontwikkeling. Al deze toepassingen bieden de gebruikers veel gemak, maar verhogen de complexiteit van de IT-omgeving. De opkomst van smartphones en tablets maakt bijvoorbeeld dat de IT-afdeling steeds meer verbindingen moet beheren en beveiligen.

41% van de respondenten geeft tevens aan dat outsourcing door de organisatievorm van de IT-afdeling een complexe kwestie is. Veel organisaties kiezen er voor hun hele omgeving niet over te brengen naar de cloud in verband met juridische en security aspecten. Dit maakt het outsourcen complexer omdat door gedeeltelijke cloudtransities de infrastructuur ingewikkelder wordt. Bij omgevingen die gedeeltelijk in de cloud draaien moeten applicaties in de cloud nog steeds data uitwisselen met applicaties in eigen beheer. Dit maakt dat de infrastructuur hierop aangepast moet worden.

“Omdat IT-omgevingen steeds complexer worden, zijn er eigenlijk geen IT’ers meer die de hele omgeving kunnen overzien”, aldus Stephan Bosman, directeur van neomax. “We zien dat er steeds meer gewerkt wordt met specialisten. Maar wat voor de security gewenst is, kan het netwerk enorm vertragen. Bij elke ontwikkeling is veel afstemming nodig. Daarom zijn soft skills steeds belangrijker voor IT’ers. IT’ers moeten goed kunnen luisteren en samenwerken. Als iedereen bij zijn eigen standpunt blijft zijn nieuwe ontwikkelingen onmogelijk. Daarom focussen wij als detacheerder enorm op het ontwikkelen van de soft skills van onze medewerkers. Wij zien dit als één van de belangrijkste assets van de IT’er van de toekomst.”
 

Terug naar nieuws overzicht