Gemeente Noordwijk kiest voor front- en midofficesuite van PinkRoccade
30-08-2011
Deel dit artikel:

Gemeente Noordwijk kiest voor front- en midofficesuite van PinkRoccade


PinkRoccade Local Government is na een Europese aanbesteding door de gemeente Noordwijk uit negen aanbieders gekozen als leverancier van een front- en midofficesuite. PinkRoccade Local Government werkte bij de aanbesteding samen met frontofficespecialist SIMgroep en enterprise content management-leverancier Decos. De gemeente Noordwijk maakte tijdens de aanbesteding gebruik van de deskundigheid van een extern adviseur van M&I/Argitek, het adviesbureau van prof.dr.ir. Wouter Keller.

De gemeente Noordwijk heeft elektronische dienstverlening hoog op de agenda staan. Zo conformeert de gemeente zich in het bedrijfsinformatieplan 2010 – 2013 aan de visie van de VNG-commissie Gemeentelijke Dienstverlening (commissie-Jorritsma). Deze commissie bepleitte onder meer het inrichten van een klantcontactcentrum (KCC) bij elke gemeente als centrale ingang voor vragen van bedrijven en burgers. Met de implementatie van een front- en midofficesuite geeft de gemeente Noordwijk nu uitvoering aan dat advies.

“Wij hebben gekozen voor ondersteuning door M&I/Argitek onder meer vanwege de korte doorlooptijd van de Flitsaanbesteding. Op basis van de economisch meest voordelige inschrijving hebben wij vervolgens gekozen voor de aanbieding van PinkRoccade Local Government, SIMgroep en Decos. Vooral het feit dat de drie samenwerkende partijen een volledig werkende oplossing konden demonstreren op basis van SaaS en ASP, gaf ons veel vertrouwen”, zegt René van der Zwan, beleidsmedewerker Informatievoorziening bij de gemeente Noordwijk.

Uitgangspunt voor de inrichting van de front- en midofficesuite bij de gemeente Noordwijk is het zaakgericht werken. Daarbij beheert Noordwijk alle zaakgerelateerde informatie gemeentebreed met behulp van een centraal zaaksysteem. Verder is de front- en midofficesuite de basis voor projecten op het gebied van webintake en het creëren van een KCC. “Bij de aanbesteding hebben we zaakgericht werken niet ingezet als doel op zich, maar als middel om een optimale, efficiënte bedrijfsvoering te realiseren. Door gebruik te maken van de bestaande IT-voorzieningen bij de gemeente Noordwijk en daarop voort te bouwen, was er geen extra maatwerk nodig. Doordat de producten van PinkRoccade Local Government ontwikkeld zijn op basis van open standaarden, zijn ze goed inpasbaar in de bestaande infrastructuur van de gemeente Noordwijk”, zegt Hans Bijlsma, commercieel directeur van PinkRoccade Local Government.
 

Terug naar nieuws overzicht