Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
23-08-2011
Deel dit artikel:

Mobiele dienstverlening moet beter (+ video)


CA Technologies heeft in samenwerking met professor Jayawardhena een nieuw fenomeen geïdentificeerd: Mobile Economic Time (MET). Het geeft aan dat de gemiddelde smartphone- en tablet-gebruiker tot wel 38 dagen per jaar terugwint door productief te zijn in zogeheten verloren uren. Deze tijd wordt met name besteed aan het in contact komen met bedrijven via online kanalen en om persoonlijke productiviteit te vergroten. Belangrijk voorwaarde is dat de dienstverlening veilig is en inspeelt op de behoeften, maar veel bedrijven laten deze kansen liggen.
 
Mobiele dienstverlening moet beter
De mogelijkheden van Mobile Economic Time moeten volgens CA Technologies een wake-up call zijn voor bedrijven. Er is behoefte aan mobiele online diensten die centraal zijn te beheren. Organisaties die erin slagen hun mobiele dienstverlening perfect af te stemmen op de eindgebruiker profiteren maximaal, want consumenten haken snel af als een mobiele gebruikservaring niet volledig naar wens is.
 
Mobile Economic Time
Mobile Economic Time wordt berekend door onder andere te kijken naar het aantal uur dat besteed wordt aan reizen, tv kijken en algemene ontspanning. Dit zijn typische gebeurtenissen waarin mobiele apparatuur wordt gebruikt om contact te zoeken met vrienden, maar ook met zakelijke relaties en merken in het algemeen.
 
Professor Chanaka Jayawardhena: "De uitkomst van 38 dagen geeft het belang van Mobile Economic Time aan. Bedrijven laten veel mogelijkheden liggen als ze hier niet op inspelen. Organisaties die hier serieus werk van willen maken, moeten investeren in een veilige en superieure dienstverlening. Dan komen ze in de gelegenheid om consumenten daadwerkelijk te binden en koopgedrag te beïnvloeden."
 
Gebruikerswensen
Gebruikers van mobiele online diensten geven aan dat ze zich zorgen maken over de veiligheid, zich storen aan slecht ontworpen gebruikers-interfaces en dat diensten simpelweg niet doen wat ze ervan verwachten. Zo bleek dat vorig jaar 7,7 miljoen Britten hun last-minute kerstaankopen mobiel wilden doen, maar dat slechts een beperkt aantal van de warenhuizen een mobiele webwinkel heeft. Nederlandse supermarkten bieden apps om boodschappenlijstjes te maken, maar de daadwerkelijke aankoop moet nog in de winkel gebeuren. Consumenten lopen steeds tegen beperkingen aan bij mobiele dienstverlening.
 
Marco van Lieverloo, directeur CA Technologies Nederland: "Bedrijven die weten te innoveren op mobiel gebied kunnen momenteel een grote schare klanten aan zich binden. 42 procent van de Nederlanders ouder dan vijftien jaar is reeds in het bezit van een smartphone. Deze consumenten zullen tijdens hun Mobile Economic Time gebruikmaken van de diensten die perfect op hun wensen zijn afgestemd. Dit zijn de diensten met een goede service, stabiele technologie en veilige informatie-uitwisseling."
 
>> Video
 

Terug naar video overzicht

Tags

Mobility