Redactie - 14 augustus 2011

Leverancier heeft meer tijd nodig: DigiD 4.0 uitgesteld


Om de continuïteit en stabiliteit van DigiD te waarborgen, heeft Logius besloten de releasedatum van DigiD 4.0 van 3 oktober 2011 te verschuiven tot een nader te bepalen datum na de belastingaangifteperiode (na 1 april 2012). Hiermee is de dienstverlening van DigiD het beste gewaarborgd. Met DigiD kan iedereen zich identificeren op websites van de overheid.

DigiD 4.0 betreft een grote onderhoudsronde om DigiD in de toekomst eenvoudiger uit te breiden en te onderhouden. Er worden geen extra functionaliteiten toegevoegd. De reden voor de gewijzigde planning is dat de leverancier van DigiD 4.0 meer tijd nodig heeft om een optimale kwaliteit van de infrastructuur en de software te waarborgen. Hierdoor verschuift de projectplanning, waardoor deze te dicht tegen de belastingaangifteperiode komt. Aangezien continuïteit en stabiliteit de hoogste prioriteit hebben, heeft de directie van Logius besloten de release van
DigiD 4.0 over deze periode te tillen.

Logius betreurt het besluit en beseft dat sommige klanten al voorbereidingen aan het treffen waren. Logius, ICTU en de leverancier gaan de komende periode door met het afronden van DigiD 4.0 en zullen een nieuwe releasedatum bepalen.
 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024