Redactie - 12 augustus 2011

Citrix neemt VDI-specialist RingCube over


Citrix Systems heeft de overname voltooid van RingCube, een leverancier van technologie op het gebied van gebruikerspersonalisatie van virtuele desktops. Met RingCube kunnen virtuele desktops versneld worden ingezet, omdat geen keuze meer hoeft te worden gemaakt tussen gebruikerspersonalisatie en centraal IT-beheer.

In combinatie met de desktopvirtualisatie-oplossing Citrix XenDesktop maakt RingCube het voor IT eenvoudiger om elke gebruiker een gepersonaliseerde virtuele desktop ter beschikking te stellen. Hierdoor dalen de opslagkosten sterk en wordt de overstap van een fysieke naar een virtuele desktop eenvoudiger. Met de overname van RingCube versterkt Citrix zijn leiderschap in desktopvirtualisatie. Voor grote organisaties die klant zijn bij Citrix wordt het gemakkelijker om hun traditionele desktopbeheer om te vormen tot een veilige, flexibele ‘private desktop cloud’ service.

Klanten die de populaire VDI-virtualisatiemethode gebruiken, waren tot nu toe verplicht om te kiezen tussen verschillende toepassingsmodellen. De meeste klanten kozen voor het ‘dedicated VDI’-model, waarbij  IT voor elke gebruiker een unieke, complete desktop beheert in het datacenter. De gebruiker kan hierop remote inloggen vanaf elk toestel. Hoewel deze aanpak voordelen biedt in vergelijking met het traditionele desktopbeheer, is de opslag en het onderhoud van duizenden unieke, complete desktop-images in het datacenter een kostbare aangelegenheid.

Daarom kozen sommige klanten voor het efficiëntere ‘pooled VDI’-model dat slechts één enkel image van het Windows OS en van elke applicatie in het datacenter bewaart. In dit model worden virtuele desktops elke keer dynamisch samengesteld op het moment dat gebruikers deze nodig hebben. Het “pooled’-model is veel voordeliger, maar alle gebruikers krijgen een identieke desktop ter beschikking en daardoor is het voor veel medewerkers niet bruikbaar.

Technologie van RingCube biedt een oplossing voor dit VDI-dilemma. Het bedrijf combineert alle voordelen van zowel ‘dedicated’ als ‘pooled’ desktops. Elke medewerker krijgt een ‘persoonlijke vDisk’ met alleen de applicaties, data en instellingen die uniek zijn voor de gebruiker in kwestie. Alle gemeenschappelijke images – zoals het Windows OS en alle gemeenschappelijke bedrijfsapplicaties – worden slechts één keer bewaard in het datacenter. Zo beschikt elke gebruiker bij het inloggen over zijn eigen, unieke en persoonlijke desktop, terwijl IT de lage kosten van het centraal beheer van Windows en van gemeenschappelijke bedrijfsapplicaties geniet. De integratie van de RingCube-technologie in XenDesktop kan ook de opslagkosten aanzienlijk beperken in vergelijking met standaard ‘dedicated’ VDI-desktops.
 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024