Redactie - 09 augustus 2011

Capgemini sluit outsourcing overeenkomst met USG People


Capgemini Nederland B.V. heeft een outsourcingovereenkomst afgesloten voor het beheer van de IT-infrastructuur van USG People, dat gespecialiseerde arbeidsmarktdiensten verleent in Europa. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar.

De outsourcingovereenkomst met USG People omvat alle werkplekken (duizenden desktops, laptops en thin clients ), de housing en hosting van applicaties en een servicedesk. Er zijn inmiddels 41 medewerkers van USG People overgegaan naar Capgemini. De diensten worden zowel vanuit Nederland als vanuit India geleverd. De transitie- en transformatiefase van het project is in augustus 2011 van start gegaan.

Frans van den Hurk, Regional Leader Infrastructure Services Benelux bij Capgemini, zegt: ‘Deze overeenkomst versterkt zowel onze positie als dienstverlener van infrastructuurdiensten en Intelligent Workplace Solutions in Europa als onze aanwezigheid op de Nederlandse markt. Het is een unieke en echte outsourcingovereenkomst, in die zin, dat er ook medewerkers overkomen. Bovendien is dit de eerste keer dat USG People en Capgemini de handen ineenslaan rondom infrastructuurdiensten. 

René Bos, Directeur IT Services USG People Nederland zegt: ‘Het contract levert een flexibilisering op van de kosten, neemt de zorg voor de operationele IT focus van ons over en biedt de organisatie toegang tot nieuwe technologieën. Deze ondersteunen een mix van traditionele vaste vestigingen en opkomende virtuele en mobiele dienstverlening.’