Redactie - 08 augustus 2011

Nieuwe EMC disk library voor mainframes


EMC kondigt een nieuwe mainframe virtual tape library (VTL) aan. Deze is ontworpen voor gebruik in IBM z/OS- omgevingen. Volgens EMC zorgt de DLm6000 ervoor dat bedrijven hun storage- en replicatiekosten minimaliseren en mogelijkheden voor disaster recovery verbeteren.

EMC meldt verder dat De DLm6000 de enige oplossing is die de volledige serie mainframe tape workloads aankan met een enkel geconsolideerd all-disk systeem. Door verschillende workloads te koppelen aan de best passende opslag, maximaliseert het de systeemprestaties en versnelt het data retrieval en back up & recovery.

"Gebruikers van mainframes hebben te maken met ongebreidelde groei van data, verouderde tape-infrastructuur en inadequate disaster recovery-oplossingen", zegt Robert Amatruda, Research Director, Data Protection & Recovery bij IDC. "EMC's DLm6000 biedt mainframe-klanten een geoptimaliseerd storage-platform met deduplicatie en replicatie als alternatief voor bestaande en slecht presterende recovery-oplossingen."