Aantal klanten T-Mobile blijft groeien, omzet daalt licht

Aantal klanten T-Mobile blijft groeien, omzet daalt licht

Aantal klanten T-Mobile blijft groeien, omzet daalt licht

04-08-2011

Aantal klanten T-Mobile blijft groeien, omzet daalt licht


Het aantal klanten van T-Mobile Netherlands BV is in het tweede kwartaal met 111.000 klanten gegroeid tot 4,829 miljoen per eind juni 2011. Hoewel het merendeel van de klanten een contract afsluit, groeit ook het aantal prepaidgebruikers dat kiest voor T-Mobile gestaag door. De groei van het gebruik van mobiel internet op het netwerk van T-Mobile zet onverminderd door. Het aandeel non-voice van de gemiddelde omzet per gebruiker (25 euro) bedraagt inmiddels 34% ten opzichte van 28% een jaar eerder. De EBITDA bedroeg 128 miljoen euro. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar daalde de omzet licht met 2,7% naar 436 miljoen euro.

Hans van Leeuwen, Financieel Directeur bij T-Mobile in Nederland: “We zijn blij dat het aantal mobiele gebruikers dat kiest voor T-Mobile opnieuw gestegen is. Opvallend is dat momenteel twee op de drie van onze klanten met een abonnement een smartphone heeft. Dit percentage ligt bij prepaidgebruikers iets lager, maar het aantal is in één jaar tijd wel verdubbeld. Met name in het tweede kwartaal heeft ‘Blackberry PrePaid’ een duidelijke bijdrage aan deze groei geleverd.”

Datagebruik groeit met 119%
Het mobiele dataverkeer op het netwerk van T-Mobile blijft explosief groeien. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is het datagebruik met maar liefst 119% gestegen. Naar verwachting zal het intensieve gebruik in de komende jaren steeds verder toenemen. Onlangs maakte T-Mobile bekend dat zij met de nieuwe Smart abonnementen komt. Hierbij blijft onbeperkt mobiel internet mogelijk. Op deze manier houdt T-Mobile internet toegankelijk voor iedereen en voorziet hiermee in de behoefte om altijd online te willen zijn.

Investeringen in duurzaam netwerk
T-Mobile heeft haar netwerk sterk uitgebreid om de verdere groei op te vangen. In het tweede kwartaal van 2011 investeerde T-Mobile 43 miljoen euro, voornamelijk in uitbreiding van de capaciteit van het netwerk. Daarnaast investeert T-Mobile in een duurzame bedrijfsvoering. Zo maakt het netwerk van T-Mobile 100 procent gebruik van groene stroom. Onlangs heeft T-Mobile als eerste telecomprovider in Nederland het belangrijke milieucertificaat ISO 14001 behaald dat zich speciaal richt op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Telecom