Redactie - 04 augustus 2011

Unisys migreert 17.000 gebruikers naar gezamenlijke Office oplossing


GSA
(General Services Administration) maakt als eerste Federale Overheidsinstantie de overstap naar de Cloud met ‘Google Apps for Government’ en bespaart hiermee ruim 15 miljoen dollar
.

Unisys Corporation heeft de afgelopen maanden met succes de migratie van 17.000 mailaccounts van de General Services Administration (GSA) afgerond. Hiermee is GSA de eerste Federale Overheidsinstantie die al zijn medewerkers migreert naar de op Cloud gebaseerde mailoplossing ‘Google Apps for Government’. Unisys verkreeg de opdracht in december 2010.

Op basis van deze migratie bij GSA, zet Unisys een volledig dienstenportfolio op – ‘Unisys Collaborative Office Solutions’ – om ook andere organisaties te ondersteunen de overstap naar ‘Google Apps for Government’ te maken. Met deze oplossing kunnen zij profiteren van kostenverlaging door gebruik van cloud-gebaseerde systemen en verhoogde uptime en beschikbaarheid van data. Unisys werkt hierin samen met Google en Tempus Nova.

“Onze overstap naar de Cloud bespaart miljoenen dollars per jaar – geld van de belastingbetaler,” zegt Martha Johnson, beheerder bij de GSA. “We verwachten dat dit op cloud-gebaseerde systeem de operationele kosten van emailverkeer zo’n 50 procent verlaagt de komende vijf jaar waarmee we meer dan $ 15,2 miljoen besparen.”

De transitie van meer dan 17.000 emailadressen van GSA medewerkers en derde partijen heeft zes maanden geduurd. Ook inhoudelijke stukken en agenda’s zijn overgezet naar ‘Google Apps for Government’. Daarnaast maakten gebruikersauthenticatie, verhoogde beveiligingsmaatregelen en transitie van alle mobiele apparaten onderdeel uit van het project.
 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024