Redactie - 02 augustus 2011

Micro Focus moderniseert bedrijfskritische applicaties van top 10 internationale banken


Alle banken uit de top 10 van de wereld, waaronder Barclays, hebben Micro Focus ingeschakeld om hun bedrijfskritische applicaties te moderniseren. Ook andere toonaangevende banken zoals ABN AMRO, Lloyds Banking Group, RBS, Banco di Desio, DnB Nor, Standard Bank en Standard Chartered Bank hebben gekozen voor flexibelere IT-omgevingen. Hiermee verbeteren zij de productiviteit van het personeel, de klanttevredenheid en de time to market voor nieuwe diensten. De belangrijkste banken erkennen de rol van IT bij het ondersteunen van groei en innovatie in een markt met toenemende concurrentie, waar de vraag van klanten steeds vooruitstrevender wordt.

De oplossingen van Micro Focus stellen banken in staat om het bedrijfskritische mainframe te moderniseren. Daarmee is het mogelijk om de verschillende applicaties te migreren naar en te ontwikkelen en testen op modernere en kosteneffectieve platforms gebaseerd op Windows, z/OS, Linux of Unix, zonder dat de bedrijfslogica die deze applicaties uniek maakt verloren gaat.

“De verwachtingen van de klant zijn vandaag de dag zo hooggespannen, dat de banken een tijdperk van felle concurrentie betreden. Of je nu een bank of een financieringsmaatschappij bent, de klant verwacht 24/7 toegang tot data via een toenemend aantal apparaten. Dat leidt tot allerlei uitdagingen op het gebied van beschikbaarheid en beveiliging”, stelt Stuart McGill, CTO bij Micro Focus. “De bedrijfslogica die geïntegreerd is in de bestaande bedrijfsapplicaties, is vaak de sleutel tot het concurrentievoordeel. Daarom zullen ze manieren moeten vinden om het meeste uit de bestaande IT-investering te halen en tegelijk slimmere applicaties te ontwikkelen die de groei stimuleren.”

Volgens een recent onderzoek van Gartner bestaat de top drie van strategische prioriteiten van CIO’s van financiële instellingen uit: de ontwikkeling en het onderhoud van een flexibele infrastructuur, het opleveren van projecten die groei stimuleren en het verlagen van de IT-kosten. 44 procent verwacht tegen 2015 meer dan de helft van de transacties te hebben verplaatst naar een cloud infrastructuur. Daarnaast verwacht 37 procent meer dan de helft van de transacties te ondersteunen met Software as a Service (SaaS) applicaties.

Dale Vecchio, Research VP bij Gartner, zegt: “Initiatieven om IT te moderniseren, en in het bijzonder applicatie re-hosting, stelt organisaties in staat om fundamenteel te besparen op de draaiende bedrijfsapplicaties. De kostenbesparing kan vervolgens worden geïnvesteerd in meer strategische projecten die de omslag naar groei of een verbeterde klantenservice mogelijk maken.”
 
 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024