Klein half miljoen subsidie voor start-ups

Klein half miljoen subsidie voor start-ups

Klein half miljoen subsidie voor start-ups

01-08-2011

Klein half miljoen subsidie voor start-ups


Vijftien start-ups, die een spin-off zijn van de TU/e of ermee samenwerken, krijgen ieder 30.000 euro subsidie van Agentschap NL, in kader van het subsidieprogramma Innovatie Prestatie Contracten (IPC). De vijftien hebben samen een aanvraag ingediend. Agentschap NL laat weten dat de Eindhovense aanvraag als hoogste uit hun ranking kwam, van de 83 aanvragen die de instantie binnenkreeg.

Om voor de IPC-subsidie in aanmerking te komen, moeten tien tot twintig MKB-bedrijven samen een plan indienen gericht op innovatieve productontwikkeling. De participanten in de gehonoreerde aanvragen krijgen ieder dertigduizend euro. Dat bedrag moeten ze zelf aanvullen met hetzelfde bedrag. Agentschap NL stelt deze week per brief de aanvragers per brief op de hoogte van de toekenningen. De dertig beste van de 83 aanvragen zijn gehonoreerd, laat Agentschap NL weten.

De Eindhovense bedrijven die de subsidie krijgen zijn EmulTech, A.L.S.I., Dolphys Medical, Flowid, Macawi, Mindfruit, NeoDec, NovioMems, Phycom, Relivid, Smartgoals, SolarExcel, Triplence, Vabrema en ViNotion.

Fränk de Jong, CEO van EmulTech - een spin-off van de TU/e-faculteit Scheikundige Technologie - en deelnemer in de subsidieaanvraag, laat weten erg blij te zijn met dit resultaat. “Bij deze subsidie wordt slechts een derde van de aanvragen toegewezen. Het is geweldig voor de bedrijven en de regio als je daar dan bij zit en ook nog op de eerste plek eindigt. Door de regeling kunnen we innovatieve projecten uitvoeren die anders niet of veel later zouden worden uitgevoerd”, aldus De Jong. De samenwerkende bedrijven werken de komende jaren aan het borgen van een duurzaam innovatieproces tussen MKB-organisaties in de Brainportregio, laat hij weten.
 

Terug naar nieuws overzicht