INDiGO wint internationale ICT-architectuur prijs
01-08-2011

INDiGO wint internationale ICT-architectuur prijs


Het computersysteem INDiGO van de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND) heeft de iCMG Architecture Excellence Award in de categorie 'Business Process Management' gewonnen. De prestigieuze prijs is toegekend tijdens het architectuurcongres 'Architecture World 2011' dat deze week in Bangalore (India) wordt gehouden. De prijs is een erkenning voor de vernieuwende wijze waarop het systeem in de markt bekende standaardproducten inzet om een koppeling tussen complexe, veranderende wet- en regelgeving en de werkprocessen van de IND mogelijk te maken.

Het vernieuwende van INDiGO zit hem in een onderscheid tussen de 'know' (aanpasbare kennis over wet- en regelgeving) en de 'flow' (de werkprocessen). Op basis van een zogeheten kennismodel en unieke klantgegevens genereert het systeem voor elke aanvraag een maatwerk behandelplan. Met dit behandelplan wordt de IND-medewerker optimaal ondersteund bij het tijdig en zorgvuldig beslissen op verblijfsaanvragen. De IND kan veranderingen in de wet- en regelgeving snel en accuraat in INDiGO doorvoeren; het resultaat van een geheel nieuwe benadering van business flexibiliteit. Met het systeem zet IND de trend naar de toekomst van regelgedreven Business Process Management in.

De IND ziet de toekenning van de prijs als een erkenning van de toegepaste architectuur en als steun in de rug om een verantwoorde implementatie van het systeem te realiseren. INDiGO is nog niet volledig in gebruik omdat zich vorig jaar bij de overstap naar het nieuwe systeem problemen rond het beheer manifesteerden.

INDiGO is gerealiseerd door een samenwerking tussen de IND en een consortium van  Accenture, Be Informed, Oracle, Ordina, SPAX Solution en Quint. Deze partijen zien uit naar de inbreng die de realisatie van INDiGO kan hebben voor ICT-overheidsontwikkelingen van de toekomst.
 

Terug naar nieuws overzicht