Univé neemt EMC Documentum XCP in gebruik
29-07-2011
Deel dit artikel:

Univé neemt EMC Documentum XCP in gebruik


UNIVÉ -VGZ-IZA-Trias groep (UVIT) heeft Documentum xCP van EMC in gebruik genomen. UVIT, met meer dan 150 kantoren in Nederland, past het platform toe om miljoenen verzekeringsclaims te verwerken voor zijn ruim 4,2 miljoen klanten. EMC Documentem xCP is een platform om dynamische bedrijfsapplicaties te bouwen en vormt een verwerkings-engine voor Big Data. UVIT koos voor deze oplossing als case management-applicatie om daarmee de verwerking van claims te automatiseren en de nog grotendeels op papier gebaseerde processen, te automatiseren.

De EMC-oplossing vermindert de tijd die nodig is om claims op te vragen en documenten in te voeren. Het zorgt daarmee voor een substantiële verbetering in de service van UVIT. De klantenservice kan nu binnen drie seconden de documenten vinden die ze nodig hebben. Medewerkers hebben direct toegang tot informatie waardoor klanten sneller worden geholpen. Ook zijn processen over het algemeen efficiënter geworden. Bovendien worden claims sneller uitbetaald, waarmee ook de klanttevredenheid toeneemt. UVIT verwerkte in 2010 drie miljoen claims en verwacht verder op te schalen naar vijftig miljoen.

“EMC Documentum xCP heeft onze claimprocessen vergaand gestroomlijnd. De mensen die werken met de claims hebben binnen enkele seconden toegang tot de documenten die zij nodig hebben. Ook het aantal incidenten waarbij documenten op de verkeerde plek worden geplaatst, is verminderd. We zijn erg tevreden over de oplossing”, zegt Pierre Kraakman, Business Analyst bij UVIT.
 

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters