Redactie - 28 juli 2011

Mendix boekt recordcijfers in eerste half jaar 2011


Mendix, de Nederlandse aanbieder van het gelijknamige Agile business platform, heeft de eerste helft van 2011 succesvol afgesloten. Dit maakt de softwareleverancier vandaag bekend. Het bedrijf rapporteert 237 procent groei in de softwareverkoop over de eerste helft van 2011. De internationale expansie en de focus op de verkoop via het partnerkanaal heeft een belangrijke bijdrage aan deze sterke groei van Mendix geleverd.

Mendix heeft in de eerste helft van 2011 vijftien nieuwe partners verwelkomd. Tevens is de organisatie uitgebreid met landenmanagers en twee marketeers in de Benelux, Engeland en Zuid-Afrika.

‘We hebben een fantastisch half jaar achter de rug', zegt Derek Roos, CEO van Mendix. ‘Het aantal klanten is in zes maanden tijd bijna verdubbeld en we bedienen nu organisaties in tien landen. De recente release van het 3.0 platform, het succes van de partnerstrategie en de toevoegingen aan het team zorgen ervoor dat ik de tweede helft van 2011 met veel vertrouwen tegemoet zie.' 

Mendix rapporteert over de eerste zes maanden van 2011 een groei van 237 procent. Deze cijfers weerspiegelen de marktacceptatie van de bedrijfsmissie om betere bedrijfsapplicaties, snel, voordelig en makkelijk aanpasbaar beschikbaar te maken.