Exact handhaaft verwachtingen 2011

Exact handhaaft verwachtingen 2011

Exact handhaaft verwachtingen 2011

28-07-2011

Exact handhaaft verwachtingen 2011


De nettowinst van Exact is in de eerste helft van 2011 met 13 procent gestegen tot 13,4 miljoen euro. De totale omzet kwam uit op € 105,9 miljoen. Exact verwacht eenzelfde prestatie op gelijke basis in de tweede helft van 2011 als gerealiseerd in de eerste helft en herhaalt daarom de verwachtingen voor het gehele jaar 2011.  

Martijn Janmaat, CEO Exact Holding N.V.: “De resultaten voor de eerste helft van het jaar liggen in lijn met onze verwachting en de vooruitzichten die we de markt hebben gegeven. Het programma voor de implementatie van het strategisch plan gericht op organische groei, wordt vlot uitgevoerd en de eerste resultaten zijn zichtbaar, vooral in de positieve ontwikkeling van de maintenance omzet in de Benelux. We hebben de stroomlijning van ons internationale netwerk van dochterondernemingen afgerond en de eerste verticale proposities zijn op de markt geïntroduceerd. Meer proposities en nieuwe releases staan gepland om de tweede helft van 2011 te worden gelanceerd. Exact Online blijft sterk groeien in Nederland en België. Hoewel de marktomstandigheden in het tweede kwartaal meer uitdagend waren, houden we vertrouwen voor 2011 en herhalen we de vooruitzichten voor het volledige jaar.”  

Martijn Janmaat verlaat Exact als CEO per 1 september 2011. Hoewel de werving van een nieuwe CEO nog gaande is, is het nog niet duidelijk op welke termijn een nieuwe CEO wordt gevonden. Om die reden benoemt de Raad van Commissarissen de huidige CFO, Max Timmer, als interim CEO vanaf 1 september 2011. Een gefaseerde overdracht van de verantwoordelijkheden tussen Martijn Janmaat en Max Timmer zal vanaf begin augustus plaatsvinden.
 

Terug naar nieuws overzicht