bol.com draait op Oracle

bol.com draait op Oracle

bol.com draait op Oracle

28-07-2011

bol.com draait op Oracle


Online winkel bol.com heeft Oracle WebLogic Application Server aangeschaft als platform voor zijn back-end-infrastructuur. Op de applicatieserver zullen de interne back-end processen draaien, waaronder het online catalogussysteem van bol.com, dat de basis vormt voor de webshop. Het bedrijfskritische karakter van het online catalogussysteem vraagt om een stabiel en schaalbaar platform dat kan meegroeien met de toekomstplannen van bol.com.

De back-end infrastructuur van bol.com bestaat momenteel uit meerdere applicatieservers, wat veel beheerinspanningen vraagt. Met de nieuwe Oracle WebLogic-applicatie server kan bol.com door de automatische beheerfuncties zijn omgeving sterk vereenvoudigen. Hiermee bespaart bol.com tijd en gaan de operationele kosten omlaag.

Oracle WebLogic is het meest complete Java-platform voor het ontwikkelen, implementeren en integreren van bedrijfstoepassingen. Het garandeert hoge prestaties en onderscheidt zich door zijn eenvoud en stabiliteit. bol.com heeft Oracle en Java als standaarden voor zijn IT-omgeving aangesteld. Zo draait de catalogus van het bedrijf ook op een Oracle Database en maakt het gebruik van Oracle ATG (voor de webshop), Oracle hardware, Java en Oracle ADF. De Java interface vergroot de integratiemogelijkheden binnen het platform. Oracle WebLogic is goed geïntegreerd met de rest van het portfolio van Oracle, maar biedt ook uitstekende ondersteuning voor samenwerking met systemen van andere leveranciers. Met zijn keuze voor Oracle WebLogic hoeft bol.com zich niet te verdiepen in een nieuwe omgeving en kan zijn bestaande kennis over beheer van Oracle-oplossingen uitbreiden.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Internet