DikW Consulting kiest voor Terremark
27-07-2011
Deel dit artikel:

DikW Consulting kiest voor Terremark


DikW Consulting (Data Informatie Kennis Wijsheid) heeft de Enterprise Cloud van Terremark gekozen als platform voor haar Business en Competitive Intelligence platform Astragy. Met dit bewezen cloudgebaseerde platform kan uit grote hoeveelheden data heel snel informatie vergaard en gevisualiseerd worden.

De strategische samenwerking met Terremark zorgt voor een aanzienlijk onderscheidend vermogen van DIKW door de snelheid en schaalbaarheid die zij hun klanten kunnen bieden. Pilots kunnen binnen een dag worden uitgerold en ook de realisatie van de projecten verloopt in rap tempo. Doordat de hardware en software snel opgeleverd kunnen worden kunnen biedt dit een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de concurrenten aangezien, met name, grote consultancyorganisaties soms maanden nodig hebben om hun analyses op te leveren met de bijbehorende financiële consequenties.

Het Astragy Intelligence-platform biedt onder andere de mogelijkheden tot Business Intelligence, Competitive Intelligence en Social Media Intelligence. Met deze informatie krijgt een beslisser inzicht in bedrijfsprestaties en KPI’s, kan hij markt- en concurrentieprofielen ontwikkelen en social media-analyses maken, om zo de doelgroep en belangrijkste beïnvloeders te achterhalen en te volgen. DIKW heeft een divers klantportfolio. Zo verloopt bijvoorbeeld de WOZ-registratie van de Belastingsamenwerking Rivierenland (BSR) via het DIKW-platform waardoor deelnemers inzicht krijgen in de resultaten, afhandeling van bezwaren en de voortgang van belastingprocessen.

DikW heeft voor Terremark gekozen als cloud provider, omdat de organisatie wilde schakelen met een wereldwijde speler die hen de flexibiliteit en snelheid kan leveren waar zij hun concurrentievoordeel uit halen. De certificaten waar Terremark over beschikt waren tevens een belangrijke factor met oog op de veiligheid en functionaliteit.

Zonder cloud computing is het model dat DikW nastreeft niet haalbaar, aldus managing director Wim Lubbers. “Steeds grotere hoeveelheden data komen tot de managers die daaruit snel op een inzichtelijke wijze de juiste informatie willen halen. Daarvoor gebruiken wij onze Astragy-oplossing in combinatie met de Terremark Enterprise Cloud. Dat maakt het mogelijk om op hele korte termijn gegarandeerd de benodigde rekenkracht beschikbaar te hebben zonder grote investeringen vooraf. Voor potentiële klanten is dit echt een belangrijk voordeel, omdat er met onze Business en Competitive Intelligence-oplossing veel te winnen of te besparen valt.”

“We zijn DikW dankbaar dat ze ons het vertrouwen geven om hun core assets bij ons onder te brengen”, aldus Jasper Lankhorst, Vice President Sales van Terremark Europe. “Het feit dat DikW op ons rekent voor de schaalbaarheid, flexibiliteit en veiligheid van hun platform is eens temeer het bewijs dat we een volwassen dienstverlening kunnen aanbieden aan kritische klanten.”
 

Terug naar nieuws overzicht