Bestendige groei halfgeleidermarkt

Bestendige groei halfgeleidermarkt

Bestendige groei halfgeleidermarkt

25-07-2011

Bestendige groei halfgeleidermarkt


De markt voor halfgeleiders zal volgend jaar vijf procent groeien. In de periode tot 2015 zal de groei rond dat percentage blijven schommelen, aldus de analisten van IDC. Na de dip in 2010 zal de groei dit jaar nog bescheiden blijven, tot 303 miljard wereldwijd, maar dit vormt de basis voor een sterkere groei de jaren erna.

Die groei kan volgens de voorspellingen in het rapport Semiconductor Application Forecaster nog wel bedreigd worden door macro-economische ontwikkelingen zoals een hoge werkloosheid in de Verenigde Staten, die weer invloed heeft op de consumentenbestedingen. Ook de internationale schuldencrisis kan een negatieve invloed hebben op de vraag, evenals de inflatie in China, India en Brazilië.

Positieve impulsen komen van de introductie van Sandy bridge en Fusion APU, van repectievelijk Intel en AMD. Ook de groeiende acceptatie van Windows 7 kan een positief effect hebben op de vervangingsmarkt voor pc’s. Groei zit ook in gebruik van halfgeleiders voor tablets en andere mobiele devices.
 

Terug naar nieuws overzicht