Redactie - 21 juli 2011

O&i en Be Informed bundelen krachten


Na een eerdere samenwerking in grote projecten bij de Nederlandse overheid, hebben ICT-dienstverlener O&i en softwareleverancier Be Informed besloten hun partnerschap voort te zetten door een samenwerkingsovereenkomst met elkaar aan te gaan. De dienstverlening van O&i en de softwareoplossingen van Be Informed sluiten naadloos op elkaar aan. Daarnaast zijn beide partners goed vertegenwoordigd binnen de overheidssector. Gezamenlijke projecten zijn inmiddels gerealiseerd voor het Ministerie van Infrastructuur & Milieu (realisering Omgevingsloket Online), de NEa (Nederlandse Emissie Autoriteit) en de Belastingdienst in het Caribisch gebied.

Oplossingen
De projecten van O&i en Be Informed, hebben veel met elkaar gemeen. Typerend voor de aanpak van O&i en Be Informed is dat zij in snel veranderende omgevingen naar oplossingen zoeken die bij diverse wetten en regelingen passen, zodat deze herbruikbaar zijn en bijzonder snel neergezet kunnen worden.

Samenwerking
Léon van der Meer, algemeen directeur van O&i: ”Onze samenwerking met Be Informed willen wij graag uitbreiden, ook naar de wereld buiten de overheidssector. Uitbreiding betekent dat we meer van onze mensen zullen opleiden in de toepassing van de Be Informed-software. Door samen te werken hebben we met onze achtergrond in ´Business Agility´ een sterke troef in handen voor organisaties die in dynamische omgevingen uiterst wendbaar willen opereren”.

Rik Hoogenberg, CEO van Be Informed: ”De wendbaarheid die organisaties zoeken, kunnen O&i en Be Informed snel realiseren. Analistenbureau Forrester concludeerde recent dat de implementatietijd met Be Informed veel korter is dan met traditionele Business Process Management-software.”