Redactie - 21 juli 2011

Ericsson boekt omzetgroei van 14% in tweede kwartaal


Ericsson heeft het tweede kwartaal afgesloten met een omzet van 54,8 miljard Zweedse kronen. Dit is een groei van 14 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Deze stijging is onder meer het gevolg van een groeiende vraag naar mobiel breedband en IP-netwerkproducten. De nettowinst bedroeg 3,2 miljard ten opzichte van 2 miljard Zweedse kronen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Een stijging van 59 procent.

"De groei die we de afgelopen kwartalen hebben gezien, heeft zich wederom voortgezet", zegt Hans Vestberg, President en CEO van Ericsson. "Met name Brazilië, China, Duitsland, China, Korea en Rusland lieten in het tweede kwartaal sterke prestaties zien."

De omzet van de Networks-divisie groeide met 31 procent ten opzichte van vorig jaar. In de tweede helft van dit jaar verwacht Ericsson vooral in Europa een toename van upgrade-projecten voor netwerken. De divisie Global Services realiseerde een stijging van 9 procent ten opzichte van vorig kwartaal. Dit is het resultaat van stijgende verkopen van netwerkimplementaties, consultancy en systeemintegratie.