Redactie - 13 juli 2011

Citrix neemt Cloud.com over


Citrix Systems heeft vandaag aangekondigd dat de overname van Cloud.com, toonaangevend leverancier van software-infrastructuur platforms voor cloud-aanbieders, is voltooid. CloudStack, de innovatieve productlijn van het bedrijf, helpt aanbieders van uiteenlopende aard om eenvoudige en kosteneffectieve cloudservices te ontwerpen en te beheren. Deze overname verstevigt de positie van Citrix als aanbieder van cloud-infrastructuren. De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Met de toevoeging van Cloud.com, biedt Citrix nu een compleet portfolio van virtualisatie, beheer en netwerkoplossingen speciaal gebouwd voor het Cloud-tijdperk - oplossingen die niet alleen voor individuele marktleiders zijn ontworpen, maar ook om klanten een vendor lock-in te helpen voorkomen door hen de hardware, software, managementproducten en serviceproviders naar keuze te laten gebruiken.

Het streven naar openheid en interoperabiliteit is een centrale pijler voor zowel Citrix als Cloud.com, en zal verder versnellen met deze overname. Een belangrijk onderdeel van dit streven naar openheid is een volledige omarming van open source als een essentieel onderdeel van cloud computing. Deze overname zal Citrix ook verder helpen haar OpenStack-steun te versnellen. Dit is de populaire open source cloud-infrastructuur beweging die inmiddels bestaat uit meer dan 1100 cloud-ontwikkelaars en meer dan 80 aangesloten bedrijven. Als een van de oprichters van Openstack.org is Citrix de tweede grootste speler in het project en tevens lid van de raad van bestuur van het OpenStack-beleid.

Citrix’ productondersteuning voor OpenStack werd aanvankelijk bij de recente Citrix Synergy-conferentie onder de codenaam "Project Olympus" gepresenteerd. Met deze overname zal Citrix ook de OpenStack-steun uitbreiden naar de Cloud.com productlijn in een volgende release later dit jaar.

De Cloud.com CloudStack-oplossing is nu beschikbaar voor cloud-aanbieders en Citrix branded versies zullen in de toekomst verschijnen.