Redactie - 20 juli 2011

Fujitsu en Avanade creëren werkplekken in de cloud


Fujitsu en Avanade bieden vanaf heden werkplekken voor ontwikkelaars van software of applicaties vanuit de cloud. Deze Infrastructure as a Service (IaaS)-oplossing biedt organisaties mogelijkheden voor Application Lifecycle Management (ALM). Door ALM zijn organisaties in staat de levenscyclus van hun applicaties te beheren en een geheel proces in één omgeving onder te brengen. Alle ideeën en onderliggende taken zijn traceerbaar, ook na productie. Door deze oplossing leveren Fujitsu en Avanade nieuwe werkplekken voor softwareontwikkelaars in een kortere tijd en tegen een lage prijs per maand.

De oplossing is gebaseerd op Microsoft Visual Studio Team System en is dankzij haar schaalbaarheid geschikt voor ieder type organisatie. Binnen de samenwerking, geïnitieerd vanuit Nederland, draagt  Avanade zorg voor de ontwikkelfunctionaliteit en desgewenst voorbeeldprocessen en ondersteuning en is Fujitsu verantwoordelijk voor de infrastructuur en hosting.

“Onze gezamenlijke oplossing biedt klanten een volledig ingerichte en ondersteunde werkplek voor softwareontwikkelaars”, zegt Erik Lamers, Business Development Director bij Avanade Nederland. “Hieronder valt ook begeleiding om trajecten beter, efficiënter en vooral meer voorspelbaar te maken. Samen met onze partner Fujitsu bieden wij alle benodigde tools tegen een vaste lage prijs per gebruiker per maand. Dit maakt grote investeringen vooraf en complexe inrichtingsprojecten overbodig en de klant weet precies waar hij aan toe is.”

“Waar de levertijd van een werkplek voor een softwareontwikkelaar binnen een grote organisatie soms weken duurt, realiseren wij binnen enkele dagen een nieuwe werkplek, zegt Bas de Reus, Sales Director bij Fujitsu. “Omdat de werkplek zo snel gerealiseerd kan worden, hoeft de klant nu niet permanent een werkplek ingericht te hebben – ook wanneer deze niet wordt gebruikt – maar kan er indien nodig snel één worden geleverd. Dit maakt deze oplossing kostenefficiënt en laagdrempelig.”