Redactie - 20 juli 2011

Riverbed neemt Aptimize en Zeus Technology over


Riverbed heeft vandaag aangekondigd dat het Aptimize Limited heeft overgenomen. Aptimize is marktleider in web content optimalisatie. Aptimize wordt de nieuwe Web Content Optimization-productgroep en wordt geleid door voormalig CEO van Aptimize, Ed Robinson. Riverbed heeft vandaag ook de overname van Zeus Technology aangekondigd, een organisatie die op software gebaseerde load balancing en traffic management-oplossingen biedt voor virtuele en cloud-omgevingen. De overname van beide organisaties vormt de hoeksteen van Riverbed’s asymmetrische optimalisatiestrategie.
 
Aptimize is marktleider in web content-optimalisatie, een nieuwe technologie die klanten in staat stelt zowel interne als web-applicaties sneller te leveren. Hieronder vallen SharePoint en externe web-applicaties, zoals e-commerce websites. De Aptimize Website Accelerator elimineert tekortkomingen in moderne web-applicaties door real-time de inhoud te transformeren (javascript, cascading style sheets, afbeeldingen, etc.). Hierdoor worden websites en intranet versneld door een eenvoudige software-installatie op de webserver. Extra hardware, code- of browserveranderingen zijn niet nodig. Organisaties die de Aptimize-oplossing hebben geïmplementeerd, versnellen hun performance tot 400 procent. De Aptimize-oplossing wordt vaak uitgerold in combinatie met wide area network (WAN)-optimalisatie controllers en application delivery controllers (ADC's) om de performance te verbeteren.
 
"Aptimize biedt een nieuwe vorm van optimalisatie die kan worden toegepast op alle vormen van web-based content", zegt Jerry Kennelly, president en CEO van Riverbed. "Zoals onze Steelhead-oplossingen de protocollen optimaliseren van webpagina’s, optimaliseert Aptimize de feitelijke inhoud van de pagina voor het apparaat van de eindgebruiker."
 
“Web content-optimalisatie past goed bij de evolutie van performance-optimalisatie”, vervolgt Kennelly. “Door de Aptimize-oplossingen, kunnen wij snellere toepassingen met een lagere bandbreedte bieden aan een nieuw publiek. Aptimize is een natuurlijke aanvulling en een belangrijke differentiator voor de prestaties van de Riverbed-oplossingen."