AFAS zet groei onverminderd voort in 2011
07-07-2011
Deel dit artikel:

AFAS zet groei onverminderd voort in 2011


AFAS ERP Software heeft de cijfers over de eerste helft van dit jaar gepubliceerd. Met een omzetgroei van 16% en een stijging van het resultaat van 22% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, heeft de Leusdense softwareleverancier een sterk halfjaar achter de rug. Een verdubbeling van het aantal klanten dat werkt via AFAS Online en een stijging van de verhuur van software hebben bijgedragen aan deze resultaten. Het aandeel software-onderhoud steeg met 25%.

De keuze van AFAS om in 2011 de onderwijsmarkt actief te benaderen, heeft het softwarebedrijf tot nu toe geen windeieren gelegd. De uitfasering van de softwareprogramma’s Caso en Edukaat eind 2013 is een belangrijke reden voor onderwijsinstellingen om op zoek te gaan naar nieuwe software-oplossingen. Veel onderwijsinstellingen komen in deze zoektocht uit bij AFAS, omdat de softwareleverancier de enige partij is die met HRM/Payroll en Financieel een totaaloplossing biedt voor de onderwijsmarkt. In het eerste halfjaar hebben verschillende onderwijsinstellingen gekozen voor de software van AFAS, waaronder ROC Gilde Opleidingen, dienstenorganisatie voor scholen Concent en NUOVO (Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Utrecht).

Versterking ERP-propositie
AFAS heeft de eerste zes maanden van 2011 ook haar ERP-propositie in de zorgsector en het bedrijfsleven versterkt. Daarnaast blijft het automatiseren van de personeelsadministratie en de salarisverwerking van zorginstellingen een prioriteit. Met de toevoeging van Zorgcombinatie Noorderboog (Ziekenhuis Meppel) aan de klantenlijst, zijn er op dit moment 30 ziekenhuizen die gebruik maken van de software van AFAS. Het afgelopen halfjaar tekenden onder andere ook St. Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenland (STMR), GGZ Delfland en GGD Midden-Nederland een contract met de softwareleverancier. In het bedrijfsleven kozen Stern Beheer, NVD Beveiligingsgroep en FOX Vakanties voor AFAS.

“We liggen op schema”, aldus AFAS CFO Arnold Mars. “We hebben onszelf tot doel gesteld om over vijf jaar de grens van 100 miljoen euro omzet te behalen. Ook de ambitie om binnen vijf jaar wat betreft het aantal loonstroken en ERP-pakketten marktleider te zijn in Nederland, staat nog steeds overeind. We verwachten die ambitie binnen de genoemde tijdspanne te kunnen realiseren”.

Internationaal
De vestigingen in België en op Curaçao hebben het eerste halfjaar van 2011 navenant gepresteerd. De omzetgroei in België bedroeg 20% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, terwijl de vestiging op Curaçao een explosieve groei liet zien van 40%. Nieuwe klanten in België zijn Moore Stephens Verschelden, Accountants & Belastingconsulenten, Music Hall Group NV en Secutec. Op de Nederlandse Antillen tekenden onder andere Tropicana, HBN Luw en Postspaarbank N.V een contract met AFAS.
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

ERP