Redactie - 06 juli 2011

theFactor.e selecteert Terremark voor Cloud hosting


Fullservice internetbureau theFactor.e heeft Terremark geselecteerd voor de hosting van verschillende websites. Zo gaat het bureau de Enterprise Cloud van Terremark gebruiken om meer flexibiliteit en schaalbaarheid aan klanten te kunnen bieden.

Voorheen investeerde theFactor.e veel in eigen hosting omgevingen die shared en dedicated aangeboden werden aan klanten. Met de komst van cloud computing is er een alternatief voor deze werkwijze. Zo kan cloud computing verdere groei opvangen zonder veel te investeren in infrastructuur en daarnaast flexibel aangeboden worden aan klanten.

Terremark kwam als partner in het aanbieden van cloud computing al snel naar voren. Samen werd een succesvol SharePoint pilotproject opgezet vanuit de cloud. In navolging daarop worden meer projecten samen gestart.

“Terremark past goed bij ons profiel”, aldus Ronald Schipper, operationeel manager bij theFactor.e. “Gekeken naar de kwaliteit van hun mensen en dienstverlening sluiten ze naadloos aan op wat wij onze klanten willen bieden. Vooral op het gebied van informatieveiligheid en privacy is Terremark een betrouwbare partner.

 “Bezoekers van websites eisen steeds meer van websites. Ze accepteren geen wachttijden of haperingen bij het laden meer. theFactor.e deed voor kort bijna alles nog ‘in huis’, om te kunnen garanderen dat in de gehele keten rondom het ontwikkelen van een website geen fouten ontstaan die de prestaties beïnvloeden, vertelt Jasper Lankhorst, Vice President Sales van Terremark Europe. Omdat onze cloud-oplossing  tegen vergelijkbare kosten, minstens gelijkwaardige prestaties  levert en daarnaast meer flexibiliteit en veiligheid biedt, heeft theFactor.e besloten om Terremark in te schakelen.