Redactie - 05 juli 2011

Sogeti eerste ICT-dienstverlener met cloudgebaseerde testing-services


Als eerste ICT-dienstverlener in Nederland biedt Sogeti met Sogeti Testing Services (STS) organisaties de gelegenheid testen af te nemen als volledige clouddiensten, van offerte tot en met uitvoering. De Sogeti Testing Services voorzien in on-demand testdiensten, zoals performance testen, model based services, het opstellen van een master testplan, inspecties van webrichtlijnen en security testing. 
 
Vaste prijs en doorlooptijd
Sogeti biedt de testing services via de cloud aan tegen een vaste prijs en met een vaste doorlooptijd. Een opdrachtgever krijgt direct een offerte in huis en weet dus gelijk waar hij aan toe is. Alle testing services staan volledig beschreven in een servicecatalogus. Deze maakt ook 100% inzichtelijk wat Sogeti precies binnen het kader van een service levert. Ook hoeft een opdrachtgever niet te investeren in de aanschaf van kostbare tooling voor het testen. Het gebruik van deze tooling is inbegrepen in de services.
 
STS kan een besparing opleveren tussen 20% en 80% ten opzichte van traditionele testprojecten en -diensten. Bovendien wordt de doorlooptijd verkort door automatisering van de testactiviteiten. Voor het uitvoeren van de testing services maakt Sogeti gebruik van zijn eigen Center of Excellence Testen.
 
Testen moet eerder in het proces
STS sluit volledig aan op de visie van Sogeti op testen, PointZERO, een manier van denken en werken gericht op het sneller, beter en goedkoper maken van het totale IT-voortbrengingsproces. Dat kan door vanaf het allereerste moment - het ‘moment nul’ waarop de eerste ideeën en concepten ontstaan - te sturen op kwaliteit, samenwerking, continue verbetering en het inzetten van best practices en tools. Goed kunnen sturen vanaf dit moment levert enorme besparingen op in tijd en geld. In de praktijk is de start vanaf het ‘moment nul’ voor veel organisaties nog niet haalbaar. PointZERO biedt daarom een groeimodel om in een aantal stappen tot dit ideale beginmoment te komen.