Redactie - 01 juli 2011

Groei ICT wereldwijd op koers (+ video)


De wereldwijde groei van uitgaven aan ICT bedraagt dit jaar 7,1 procent. Vooral de acceptatie van cloud computing draagt bij aan deze groei. Public cloud services groeien vier keer sneller dan het gemiddelde van de branche. Hiermee overtreffen voorspellingen van Gartner op basis van de laatste kwartaalcijfers de verwachtingen in het eerste kwartaal, die nog uitgingen van een groei van 5,6 procent in 2011.

De analisten spreken hun verbazing uit over het geringe financiële effect dat de tsunami en de aardbeving in Japan hebben gehad op de ICT-branche. Ondanks de vrees voor en tekort aan grondstoffen is er geen significant effect meetbaar. De grootste groei wordt verwacht in het segment hardware, waar de uitgaven 11,7 procent zullen stijgen in 2011. De dienstensector draagt bij aan de groei met 6,6 procent, tot een bedrag van 846 miljard dollar.

De migratie naar cloud-diensten is een van de meestbesproken thema’s in de ICT, en is ook in termnen van groei het belangrijkste onderdeel van de ICT. De groei gaat vier keer sneller dan het gemiddelde, en komt in de loop van dit jaar uit op 89 miljard, tegen 74 miljard in 2010. Naar verwachting zal de markt voor cloud computing in 2015 177 miljard bedragen.

http://www.youtube.com/watch?v=LfippWxwUkY&feature=channel_video_title