Redactie - 01 juli 2011

Schiphol Telematics kiest voor ICTroom Company


Schiphol Telematics (ST) heeft ICTroom Company geselecteerd als exclusieve partner voor het ‘upgraden’ van circa 400 computerruimtes. Deze computerruimten zijn de knooppunten van de omvangrijke infrastructuur (koper en glasvezel) van ST.
ST is de gespecialiseerde telecomoperator die zich richt op zakelijke klanten op en rond de luchthaven Schiphol. Het bedrijf biedt zowel vaste als mobiele data-, voice- en internetdiensten aan bedrijven die actief zijn op en rond Schiphol. Zoals de passagiers- en bagageafhandeling en –vervoer, maar ook bedrijven die actief zijn buiten de luchtvaartsector.

Het team van ICTroom legt de focus op het garanderen van ‘uptime’. Als enige ‘ICT Integrator’ in Nederland is het bedrijf geaccrediteerd door het internationaal erkende Uptime Institute. De ‘upgrade’ waarvoor het team van ICTroom door ST is gevraagd, betreft onder meer energievoorziening, klimaatbeheersing en fysieke beveiliging. ICTroom garandeert dat alle computerruimten van ST op het vereiste niveau worden gebracht. Tijdens deze upgrade zorgt ICTroom ervoor dat – onder meer door het verlagen van het energiegebruik – niet alleen optimale continuïteit wordt gerealiseerd, maar ook dat ‘green IT’-doelstellingen worden gerealiseerd.